II Jornades de Campanologia de Badalona

0
562

Aquest dissabte s’ha celebrat les II Jornades de Campanologia a Badalona, organitzades per Campaners de Badalona i que van tenir com a escenari la Sala d’Actes del museu municipal. Una quarantena de persones van tenir l’oportunitat de participar i gaudir de les dues conferències impartides per l’antropòleg Francesc Llop i Bayo i el campanòleg Xavier Pallàs.

Durant les intervencions, Francesc Llop va posar de manifest les notables diferències entre els campaners antics i els moderns. Mentre els primers eren considerats professionals en aquesta disciplina, els campaners actuals tenen una perspectiva més associativa. Reconeixen que són hereus d’una rica tradició que han de mantenir viva i adaptar a les exigències i circumstàncies del segle XXI.

D’altra banda, Xavier Pallàs va oferir una detallada explicació del procés de fabricació d’una campana, basant-se en un exemple del segle XVII. Va començar amb els documents contractuals, desgranant pas a pas els processos i materials necessaris per a la seva elaboració. A més a més, va proporcionar una visió breu de l’evolució de les campanes i els fonedors de la província de Girona, el seu àmbit d’estudi principal.

Aquestes II Jornades de Campanologia han estat una oportunitat per aprofundir en aquesta disciplina, tant des de la perspectiva històrica com des de la contemporània. L’organització d’activitats com aquesta és un dels objectius bàsics de Campaners de Badalona, que busca difondre el coneixement del món de la campana a la nostra ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom