Gairebé 32.000 alumnes badalonins tornen aquest dimecres a classe

Autor

Categories

Compartir

31.700 alumnes d’educació, infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el curs escolar 2018-2019 a Badalona. D’aquest total, 6.800 faran educació infantil, 15.100 corresponen a educació primària i 9.800 a l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, tenen totes les places ocupades i, fins i tot, tenen llista d’espera, amb una oferta superior a les 600 places.

Pel que a l’educació infantil, aquest curs arrenca amb un augment d’1 aula a la zona 6, concretament a l’escola Lola Anglada. També a la zona 4, s’han augmentat 1 grup a l’escola Jungfrau i un altre grup a l’escola Progrés, per tal de poder atendre la demanda. Pel que fa a la resta de la ciutat, es mantenen el nombre d’aules amb algunes places vacants.

En referència a l’educació primària, que amb 15.100 alumnes és la més nombrosa, destaca el manteniment del número de grups.

L’ensenyament secundari obligatori (ESO) consolida a 1r d’ESO totes les aules del curs anterior i s’augmenten grups de 1r curs als IES Pau Casals i l’IES La Llauna. Com a novetat, cal destacar el nou institut de la Riera, que acollirà dos grups de 1r de l’ESO de nova incorporació i dos grups de 2n de l’ESO que el curs anterior havien fet els estudis de manera provisional a l’espai ubicat dins de l’escola Lola Anglada. El nou institut la Riera, situat provisionalment al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, funcionarà a l’espera de la construcció definitiva que s’ha de fer a tocar de l’antiga fàbrica Jumberca.

Respecte a l’educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat, tot i les 3 escoles de titularitat municipal.

Tarifació de les escoles bressol

En aquest nou curs escolar continua vigent el sistema de tarifació social iniciat en l’anterior, tot mantenint la mateixa escala de preus i bonificacions per al servei d’escolarització.

Aquest curs 2018-2019 el preu del menjador escolar ja s’ha integrat definitivament en el sistema de tarifació social, amb una escala de preus i bonificacions en correlació a la renda familiar disponible.

El preu de les escoles bressol municipals no té cap increment respecte al preu del curs anterior.

Beques menjador

Per aquest curs 2018-2019, la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament ha fet una provisió de 3.337 beques menjador, amb un import econòmic d’1.841.356,67 euros.

Les beques menjador que gestiona la Regidoria de Serveis Socials formen part del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès per a l’assignació d’ajuts individuals de menjador per als alumnes de les escoles del municipi per al curs 2016-2017. Aquestes beques van destinades a alumnes amb necessitats socioeconòmiques i que estan escolaritzats al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria en centres educatius finançats amb fons públics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,638FansAgradda
3,015SeguidorsSeguir
11,672SeguidorsSeguir

Autor

Compartir