Fundació Roca i Pi presenta nous projectes

0
1541

“Fem front a la vulnerabilitat a Badalona” ha estat el títol de l’acte organitzat, aquest dijous,  per la Fundació Llegat Roca i Pi al Museu de Badalona on s’ha presentat l’acció social i projectes de la Fundació Roca i Pi.

L’acte s’ha obert amb una reflexió de la mà de l’educador i psicòleg Jaume Funes, ponent convidat que ha ofert una xerrada sobre les claus per millorar l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit ha parlat de la importància de fer possibles “desenvolupaments, felicitats i possibilitats de pertinència”, de “construir oportunitats” i sobre “aportar serenors a través d’espais de relació respectuosos”.

D’acord amb la missió d’acompanyar persones en situació de vulnerabilitat social i famílies a Badalona i poblacions de l’entorn, la Fundació Llegat Roca i Pi va acompanyar durant l’any 2022, sumant atenció directa i indirecta, a 14.952 persones. A l’acte al Museu de Badalona s’ha destacat que l’acompanyament a moltes d’aquestes persones és possible pel suport i ajut econòmic a entitats de la ciutat que ofereix Roca i Pi a través de convenis de col·laboració.

Mar Alsamora, cap d’Acció Social de la Fundació Roca i Pi, ha explicat també els projectes en aliança amb entitats socials desenvolupats amb els objectius de fer front al sensellarisme, fomentar la inserció laboral i l’habitatge per a persones grans autònomes en situació de vulnerabilitat. Càritas Diocesana de Barcelona, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Formació i Treball o la Fundació Llars Compartides són les entitats amb qui s’ha potenciat aquests projectes en aliança durant els últims anys.

Amb l’objectiu de poder arribar a més persones sumant expertesa amb altres entitats, aquest any 2023 han començat a materialitzar-se alguns projectes en aliança nous o s’han ampliat alguns dels existents, principalment en l’àmbit de l’habitatge i acompanyament social relacionat.

En concret, a l’acte s’han exposat alguns d’aquests nous projectes, com el projecte “Fent Carrera” adreçat a joves sense llar, on es treballa també el suport formatiu i la inserció laboral  (8 persones, dins del Programa d’Inclusió Bisbe Carrera). També l’ampliació d’habitatges per a gent gran autònoma en situació de vulnerabilitat (8 persones) o el projecte “Llars Infusió”, on conviuen persones sense llar i amb discapacitat (6 persones).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom