Fem un fanalet a la finestra perquè els Reis no passin de llarg

0
1041

En aquest Nadal tan especial, està corrent la iniciativa badalonina de decorar les portes i les finestres de les cases amb dissenys translúcids, a manera de grans fanalets, que es vegin des del carrer. És la campanya “Fes de casa un gran fanalet”. L’activista cultural, el badaloní Joan Giralt, ens ha explicat al TOT com fer-ho a casa nostra. 

Com fer el fanalet translúcids a casa?

Per fer un gran fanalet de porta/finestra com aquest, cal: paper de seda de colors, cartolina negra, tisores i adhesiu esprai re movible. Dibuixa en un full el que pensis fer, et servirà de referència. Retalla el paper de seda amb les formes que vulguis, fes una capa d’esprai adhesiu pel vidre i comença a enganxar les formes. Retalla la silueta que vulguis posa-la a sobre del paper de seda. Posa una làmpada al darrere i com que el paper de seda és translúcid farà un efecte molt bonic des del carrer. Amb el teu disseny segur que els Reis d’Orient sabran arribar a casa teva. Recorda que també pots cantar la cançó popular de Badalona, “Els Reis Venen” perquè no passin de llarg. 

El fanalet per Cridar als Reis 

Aquest any no hi haurà Cavalcada, però si podem fer el fanalet per portar-lo al Campament Reial o bé per cridar als Reis. Garantir que Ses Majestats trobin la casa de cada nen és un repte que se supera any, rere any. Gràcies, en part, a la il·luminació dels fanalets de Reis. Cada nen l’ha de deixar en un lloc visible perquè els reis trobin el camí de casa. Us il·lustrem alguns models de fanalets que hem trobat. La majoria estan fets amb cartolina, gomets i paper de cel·lofana de colors. Cada nen el pot decorar com més li agradi, escollir el color de la cartolina i decidir la decoració que li afegirà. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom