Famílies dels residents de Sant Cebrià denuncien “greus irregularitats”

1
2234
Familiars de les persones ingressades a la residència de Sant Cebrià de Tiana, de titularitat municipal, sota el nom d’ACAR, han denunciat a la direcció del centre i al govern local davant la Fiscalia per la “situació de perill imminent” després que suposadament s’hagin produït diverses “negligències greus”. En un comunicat, les famílies han acusat l’Ajuntament de Tiana de no complir els protocols i comptar amb una atenció mèdica “deficient” i “viola drets fonamentals de residents i familiars”.

Segons han explicat els familiars, el passat 15 de juliol van registrar una denúncia  al·legant que la residència no compleix amb el decret de regulació del Sistema Català de Serveis Socials, no els “informa ni contesta”, tampoc segueix els “protocols i registres”, alguns dels professionals “no estan capacitats” i pateix de falta de personal amb períodes en els quals no hi ha infermera.
Les famílies han demanat que es dugui a terme una auditoria urgent, que s’implementi un sistema d’informació als familiars, que es lliuri la gestió del centre a una nova empresa i que es reemplaci a l’actual regudora responsable de la residència, Marta Guàrdia, de les seves funcions al capdavant de la residència.
Resposta del govern de Tiana

Ara fa uns dies, l’equip de govern es va reunir amb ACAR (Associació Catalana d’Afectats per les Residències) per recollir les demandes dels familiars dels i les residents i usuaris/es de la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià de Tiana. Entre altres mesures, el govern de Tiana demanarà una auditoria externa de la situació de la residència, es crearà una comissió de seguiment de la residència, on participaran familiars i regidors, i s’elaborarà una enquesta de satisfacció per ser complimentada de manera anònima, pels familiars dels i les residents per veure els punts forts i les mancances d’aquest servei públic.

1 COMENTARI

  1. Han estat i estan matant als avis i diuen que és el covid, però no permeten autòpsies. És un genocidi, estan bojos i tot per vendre vacunes, pcr, gels, etc. i atemorir a la població.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom