Entrevista amb el nou alcalde de Badalona, Àlex Pastor

Autor

Categories

Compartir

Fa just una setmana, que Àlex Pastor és el nou alcalde de Badalona, després que prosperes una moció de censura a Dolors Sabater. El PSC governa la ciutat, amb tres regidors i el regidor d’Units per Avançar, i gràcies als vots del PP i C’s durant la moció de censura. El TOT ha pogut entrevistar Pastor, just després d’una setmana d’estar al govern de Badalona.

Senyor Pastor, ha passat una setmana, i li volem demanar una primera valoració
Doncs ha estat una setmana molt intensa. La Revetlla de Sant Joan vaig estar tota la nit acompanyant als serveis policials i de protecció civil per intentar garantir la màxima tranquil·litat als ciutadans amb una nit que sempre hi ha incidents, com per exemple aquest any els contenidors cremats. Aquests dies, però, tinc la sensació que molts veïns ens han rebut molt bé. Un exemple el vaig tenir durant les Festes de Llefià on molts veïns van acostar-se per felicitar-me. Molts veïns volien un canvi i aquí estem per aquest canvi que hem de fer durant aquests 11 mesos. Volem guanyar un any per Badalona i per això estem aquí.
Però, senyor Pastor, com creu que els ciutadans de Badalona podran notar algun canvi durant els 11 mesos vinents?
Els veïns, per exemple, a Llefià, demanen no sentir-se abandonats. Demanen veure un regidor que està als carrers i a les places, que parla amb ells i que es dedica a Badalona, que de fet és la seva competència. Per exemple, volem incidir amb els paviments dels carrers, que sabem que és un problema que preocupa, i molt, als veïns de la ciutat.
Molts ciutadans qüestionen que quatre regidors puguin governar una ciutat de més de 210.000 habitants. Com s’ho faran?
Tenim un govern de 4 regidors que ha de marcar una direcció política. A més, tenim un ajuntament amb una plantilla d’un miler de treballadors professionals. Crec que l’anterior govern els va abandonar. El dilluns, el primer que vaig fer, va ser parlar amb els treballadors de l’Ajuntament. Vaig adreçar-me amb ells per demanar un missatge de tranquil·litat i que confiem amb ells. Podem governar perfectament amb 4 regidors i ho demostrarem durant els pròxims mesos.

I la sensació que vostè va a remolc de Xavier Garcia Albiol. Per exemple amb el tema de la pancarta que ell va demanar retirar-la, creu que serà així durant els pròxims mesos?
M’agradaria que el senyor Albiol, a part de parlar de pancartes i pantalles per veure la selecció, també demanés més places d’escoles bressol o d’altres temes socials. Jo aspiro que totes les forces polítiques es posin d’acord amb aquest govern per aprovar temes de ciutat. Nosaltres no creiem amb les polítiques de bloc, sinó que creiem amb les polítiques consensuades per
Badalona.
I perquè ara aquesta moció de censura, a menys d’un any per les municipals, i no fa un any?
Hem arribat fins aquí perquè l’anterior alcaldessa ho va voler. Partim d’una qüestió de confiança d’un pressupost. Ho va perdre i ella va portar la moció de censura. Feia temps que dèiem que Badalona necessitava un canvi. De fet, els socis de govern de l’alcaldessa, ERC i ICV-EUiA, no volien arribar a la moció de censura. De fet, aquests dos partits han complert amb els pactes que havien arribat amb ells, durant els darrers tres anys.

Justament, el PSC va presentar, fa un temps, 900 punts negres als carrers de Badalona i que necessitaven una actuació urgent. Incidireu en aquests punts?
No només aquests punts, pensa que aquests 900 punts estan pressupostats per l’anterior govern. Per tant, actuarem amb celeritat per poder-hi actuar ràpidament. Aquestes petites actuacions a la via pública es faran.
I pel que fa al mal estat de molts carrers, on sembla que molts conductors facin ral·lis, pensa actuar durant aquests mesos?
La primera prioritat és recuperar el sentit comú. Quan un ciutadà paga els seus impostos vol que quedin revertits en serveis a la ciutat. Per exemple, quan un va a Can Ruti d’urgències no pot ser l’estat en què es troba la carretera d’accés a l’hospital o si un ciutadà gaudeix d’un parc infantil, aquest ha d’estar en condicions, que tinguin manteniment o que els carrers no tinguin forats. Són temes prioritaris que l’anterior govern no va fer correctament.

Parlem de seguretat. L’anterior govern, només arribar, va dissoldre la
unitat Omega de la Guàrdia Urbana. Tornarà al carrer aquesta unitat?

La unitat Omega va crear-se en l’anterior etapa socialista, però el PP la va utilitzar políticament. No volem polititzar la policia badalonina. El més important és tenir presència a tots els barris, però podem estudiar crear una nova unitat preventiva. De fet, el regidor Jordi Subirana tindrà aquesta competència en seguretat i el primer encàrrec que té és mirar d’augmentar els recursos humans de la Guàrdia Urbana. Tenim un dèficit important d’agents.

Aquest any la temporada de platges ha començat amb moltes queixes per la brutícia a l’aigua. És un tema que s’arrossega des de fa molts anys. Creu que s’ha de començar a treballar ja per evitar aquesta aigua bruta?
Tenim 5 quilòmetres magnífics de platja però hem de mirar totes les solucions correctores per afrontar aquest problema. Fa anys que arrosseguem aquest tema i tenim la prioritat d’afrontar-ho.
Justament, en aquesta zona s’ha pacificat el passeig marítim des de fa dues setmanes. Hi ha ciutadans a favor i en contra. Els cotxes tornaran al passeig marítim?
Jo estic a favor de la pacificació del passeig marítim, però vull recordar que l’anterior govern, que anomenaven el de la participació, no va fer cas als veïns de la zona, que fins i tot fan fer una consulta. Crec que amb el passeig marítim hi ha una solució intermèdia. Una solució possible seria poder aparcar amb franges horàries, per exemple durant la nit. De totes maneres, vull parlar amb veïns i restauradors de la zona per trobar una solució de consens.

I pel que fa a la neteja dels carrers, creu que s’ha d’augmentar els esforços per tenir una Badalona més neta?
Venim d’uns tres anys on s’ha buscat la confrontació política amb aquest tema. Hem parlat ja amb els serveis de neteja per mirar d’augmentar els esforços en aquest àmbit. De fet, sabem que és un dels temes que més preocupen als ciutadans de Badalona i mirarem tots els recursos que tenim i com podem millorar la neteja als barris de la ciutat.
Té uns 11 mesos, abans de les eleccions. Voldríem que expliqui tres accions que creu que pot complir…
La primera, ja l’estem demostrant, és tornar a la neutralitat l’Ajuntament. Nosaltres volem unir i no dividir. La segona és executar el pressupost municipal d’inversions, com per exemple l’escola bressol de Montigalà, que no té ni projecte executiu o els paviments dels carrers i manteniment. En pròxims dies anunciarem actuacions més concretes. La tercera, és fer sentir als badalonins un gran orgull per ser d’aquesta ciutat.
Com li agradaria ser recordat com alcalde, senyor Pastor…
Com l’alcalde de tots i totes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,689FansAgradda
3,058SeguidorsSeguir
11,715SeguidorsSeguir

Autor

Compartir