Entra en vigor el decret de restriccions a restauració i comerç a l’espera de la decisió del TSJC

1
314

La disposició de mesures per frenar l’expansió de la covid-19 que, entre d’altres, tanca bars i restaurants durant 15 dies, ha entrat en vigor a la una de la matinada, un cop s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Govern ha decidit tirar-la endavant a l’espera que s’hi pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tribunal ha demanat avui a l’executiu que assenyali quines mesures podrien vulnerar drets fonamentals. Per això, la resolució publicada al DOGC deixa en suspens la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte, a l’espera que el TSJC resolgui.

Bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes. Als espectacles culturals, l’aforament serà del 50%. El Govern demana limitar la mobilitat fora del domicili i els contactes socials. Les noves mesures aprovades pel Procicat deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen els criteris a tota Catalunya. A banda d’impulsar restriccions, el Procicat també recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat. En el sector comercial, el Govern tanca tota activitat que impliqui el contacte físic, amb l’excepció de les perruqueries. En els centres comercials i establiments amb més de 400 metres quadrats caldran controls específics d’accés, més enllà de la restricció d’aforament al 30%. També s’hauran d’habilitar fluxos de pas per evitar l’encreuament de gent. Les zones comunes als centres comercials estaran tancades. Els clients de les botigues sempre hauran de mantenir una distància d’1,5 metres amb la resta de persones i, quan no sigui possible per les peculiaritats del comerç, s’haurà de restringir l’aforament a una sola persona per cada compra. Entre les restriccions, també hi ha l’obligació de tancar els parcs i fires d’atraccions així com les estructures desmuntables recreatives. Parcs i jardins, i parcs infantils dels municipis, hauran de tancar a les vuit del vespre. Al sector cultural es redueix l’aforament al 50% i haurà de tancar, com a molt tard, a les onze de la nit. Els seients sempre s’hauran d’assignar prèviament. La mesura també afecta espectacles públics o altres activitats recreatives.

1 COMENTARI

  1. I com és que els supermercats, farmàcies, bancs mai tanquen, ¿és que allà el virus no actúa?.¿És que no hi ha contagis allà?.Ho sento però no cola i perdoneu, però, algú ho havia de dir.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom