Entra en funcionament del sistema de control del límit de velocitat al carrer Pare Claret de Montgat

0
4358

El carrer Pare Claret (tram urbà de la carretera BV-5008 que uneix Tiana amb Montgat) és una de les vies urbanes de Montgat amb més accidentalitat.

El carrer Pare Claret vertebra i distribueix una part important de la circulació del municipi, ja que connecta Montgat amb la B-20, amb els municipis de Tiana i Badalona, amb l’autopista C31 i amb el carrer Marina. La importància d’aquesta via urbana també radica en la  concentració de serveis públics que donen servei a una part significativa de la població i en especial a col·lectius vulnerables, com ara l’Àrea Bàsica de Salut de Montgat, el centre cívic municipal, el Centre d’Educació Infantil i de Primària Mireia, el Jutjat de Pau, l’Espai Jove o els serveis socials municipals. Aquest carrer, és a més via principal d’accés al barri de Les Costes i hi circulen i tenen parada quatre línies d’autobusos (B30, B34, B35 i 360). Cal ressaltar, a més que es tracta d’una via de pas pels vehicles de tercera categoria amb origen o destinació al polígon industrial de Les Pedreres.

Des de l’any 2015 s’han produït un total de 42 accidents, en els que s’han produït danys materials o persones ferides de diversa gravetat. Per aquest motiu el govern municipal, prenent en consideració la seguretat col·lectiva del conjunt de la  ciutadania i la seguretat viària, prioritza com a objectius prioritaris: la pacificació viària d’aquesta via, minorar la velocitat mitja dels vehicles que hi circulen, reduir els accidents de trànsit i minvar els efectes en les víctimes d’aquests accidents.

Per reduir la velocitat i la sinistralitat, s’han valorat diverses opcions tècniques. Els estudis especialitzats en aquest àmbit apunten que la velocitat excessiva, juntament amb el consum d’alcohol i drogues i les distraccions dels conductors, són les conductes i hàbits amb més incidència en els accidents de trànsit.

L’opció que es considera més adient per aconseguir conciliar la convivència entre la mobilitat i la seguretat, és la instal·lació d’un sistema de control del límit de velocitat en el carrer Pare Claret, on la circulació està limitada a 40 Km/h en ambdós sentits de la circulació. Aquesta mesura és complementària amb el projecte de millora urbanística del carrer Pare Claret, realitzat recentment mitjançant un conveni amb la Diputació de Barcelona.

La instal·lació d’aquest sistema es va publicar a la Revista Municipal de Montgat del mes de juliol i s’han realitzat tots els tràmits administratius i legals per a donar-lo d’alta i entrar en funcionament amb totes les garanties per la ciutadania. D’altra banda, des del dia 26 d’octubre fins el 9 de desembre s’han efectuat proves de verificació, comprovació i validació dels mesuraments efectuats en el sistema de control del límit de velocitat al c/ Pare Claret,que es posa en funcionament a tots els efectes aquest 10 de desembre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom