“En record de Pompeu Fabra” és la nova exposició que presenta el Museu de Badalona

Autor

Categories

Compartir

Des d’aquest dijous,  la planta baixa del Museu de Badalona inaugura l’exposició “En record de Pompeu Fabra”. La mostra, que es podrà visitar fins al 7 d’octubre, recull peces tan variades com caricatures, fotografies, publicacions o objectes que tenen relació amb el filòleg català Pompeu Fabra i Poch, que va viure i treballar a Badalona entre els anys 1912 i 1939, i que formen part del fons del Museu o que han estat prestades per particulars. Aquesta exposició, de petit format, s’inclou dins les activitats de l’Any Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del Mestre i del centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores. Vinculades a la figura de qui va ser l’artífex de la codificació moderna de la llengua catalana, el Museu de Badalona també ha programat tres activitats:

  • Dijous, 20 de setembre, 19 hores. “Pompeu Fabra i el Tribunal de Responsabilitats Polítiques”, a càrrec de Joan Villarroya, catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona.
  • Dijous, 27 de setembre, 19 hores. “El ciutadà Pompeu Fabra”, a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra.
  • Dijous, 4 d’octubre, 19 hores. “Converses filològiques al tramvia”, a càrrec de Sílvia Soler, periodista i escriptora. Amb el patrocini de la Direcció General de Política Lingüística i el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,859FansAgradda
3,214SeguidorsSeguir
11,819SeguidorsSeguir

Autor

Compartir