En Comú Podem reclama que es prioritzin els drets dels infants al Pacte de Reactivació de Badalona

0
248

El grup municipal Badalona En Comú Podem ha escrit una carta a la regidora d’Educació per reclamar que es convoqui un Plenari de la Taula d’Infància i Adolescència (TIAB) on posar en comú propostes pels drets dels infants. En aquesta carta, la presidenta del Grup Municipal, Aïda Llauradó, reclama que es reactivin les comissions de treball de la TIAB, de suport a les famílies, maltractament infantil i promoció dels drets dels infants, que s’havien creat a principis del 2020. Aquest divendres, dia internacional pels drets dels infants, Aïda Llauradó, presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem ha registrat un escrit dirigit a la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, traslladant-li les següents reclamacions:
D’una banda, reclama la convocatòria d’un Plenari de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona, on puguin participar tots els grups polítics amb les entitats, on es plantegin les necessitats d’infants i adolescents davant crisi actual, ja que afecta especialment a la població més vulnerable, i que serveixi per prendre mesures urgents en el marc del Pacte de Reconstrucció de Badalona.
D’altra banda, Aïda Llauradó, reclama que es reactivin les comissions de treball de la TIAB, de suport a les famílies, maltractament infantil i promoció dels drets dels infants, que s’havien creat a principis del 2020. Una priorització que va ser compartida amb les entitats.

A mitjans de febrer d’enguany Infància i Joventut va presentar el programa d’acció de 2020, que s’emmarca dins el desplegament del “Pla estratègic 2019-2022”. Els tres projectes a impulsar a través de comissions de treball són:

  • Primer Fòrum d’acompanyament i suport a famílies (cap a un model compartit per la xarxa).
  • Prevenció, detecció i abordatge de situació de maltractament.
  • Cicle permanent de sensibilització ciutadana en l’àmbit dels drets dels infants (Cicle 1: “Iguals i diferents: va de drets!”.
  • A més, degut a la crisi inesperada de la Covid-19, el tercer projecte a impulsar es va adaptar també a la necessitat d’abordar el programa de Casals d’Estiu.
  • En aquest sentit, la regidora d’En Comú Podem exposa que, a dia d’avui, no tenen cap informació sobre la continuïtat d’aquests projectes i comissions de treball vinculades. Per aquest motiu, en aquesta carta també reclama conèixer què s’ha fet durant aquests últims 6 mesos amb el govern actual en relació a les polítiques d’infància i, concretament, pel que fa al programa d’acció 2020.
  • Segons Aïda Llauradó, «el govern actual no ha tingut en compte que pel Pacte de Reactivació de Badalona cal prioritzar els drets dels infants. Per això tenim la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona: un espai molt valuós on ajuntament i entitats de la ciutat treballen plegades per impulsar mesures pels drets dels infants. S’haurien d’haver posat en comú les necessitats actuals davant la pandèmia i les qüestions més importants per abordar. Cal convocar la TIAB i comptar amb la feina feta per avançar en propostes concretes pels drets dels infants, especialment els més vulnerables».FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom