Els robatoris en urbanitzacions del Baix Maresme repunten amb el canvi horari

Autor

Categories

Compartir

Els municipis de muntanya de la zona del Baix Maresme, com Tiana, tornen a viure una onada de robatoris aquesta tardor, sobretot en cases d’urbanitzacions. Aquesta és una dinàmica que s’accentua en el darrer trimestre de l’any amb el canvi a l’horari d’hivern i que s’ha convertit en habitual. Els Mossos ja han reforçat el patrullatge policial. La policia està en especial alerta ja des del mes d’octubre i, durant aquest període, cada dilluns es reuneixen les meses de coordinació operativa per adequar setmanalment els dispositius a la situació que es viu en cada municipi. Una setmana especialment complexa ha estat la primera de novembre, en què hi ha hagut fins a set robatoris al Baix Maresme, tot i que ja són quatre menys dels que hi va haver l’any passat.
El canvi horari, que fa que es faci fosc més aviat, els ponts de novembre i desembre o les compres de Nadal, que deixen les cases més buides del que és habitual, crida l’atenció dels lladres, especialment en aquests punts aïllats on la fugida se’ls planteja més fàcil. Els Mossos d’Esquadra demanen col·laboració ciutadana per poder estrènyer el cercle i animen la població a denunciar tots els casos de robatoris que pateixin, per petits que siguin.

A banda del reforç policial per part dels Mossos d’Esquadra, en el que s’inclouen controls als accessos dels municipis, l’ús de l’helicòpter o el desplegament d’unitats ARRO, alguns dels municipis afectats també adopten mesures preventives pròpies, com la instal·lació de càmeres de videovigilància en els principals punts d’accés com a element dissuasiu.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

19,982FansAgradda
4,374SeguidorsSeguir
13,062SeguidorsSeguir

Autor

Compartir