Els metges del CAP que acceptin més pacients podran cobrar un plus

0
1516

Els metges cobraran un complement d’entre 5.700 i 19.000 euros bruts anuals si accepten atendre més pacients.

El Departament de Salut pagarà un plus d’entre 5.700 i 19.000 euros bruts anuals als metges de l’atenció primària que acceptin atendre més pacients de manera voluntària. Així ho estableix el nou acord aconseguit entre la conselleria de Manel Balcells i el sindicat Metges de Catalunya a la segona reunió de la taula bilateral creada després de la vaga de metges del gener.

Després de pactar l’increment del preu de l’hora de guàrdia dels residents a la primera reunió amb Salut, el nou acord “garanteix un reconeixement retributiu per al personal facultatius dels centres d’atenció primària”, ha informat aquest dijous.

L’acord contempla que els professionals mèdics que voluntàriament acceptin qualsevol creixent del contingent de pacients, que ara és de 1.500 de mitjana per cada facultatiu, veuran reconegut el seu esforç amb un complement econòmic per excés d’activitat que anirà des de 5.700 euros bruts anuals si accepten un 10% més de pacients fins a 19.000 si incrementen la cartera en un 33% de pacients.

Fins ara, els metges, que tenen un sou base aproximat d’uns 45.000 euros, que acceptaven incrementar la quantitat de pacients assignats només percebien el complement si assumien, com a mínim, un 10% d’usuaris nous a la cartera, per la qual cosa els increments menors quedaven sense reconeixement.

El complement per atendre més pacients contempla cinc trams retributius: els facultatius dels CAP, de forma voluntària, poden acceptar un 10%, un 15%, un 20%, un 25% o un 33% més de pacients als seus contingents, amb un complement econòmic vinculat per a cada tram i un augment proporcional de la jornada de treball, amb 5.700 euros bruts anuals per als que acceptin un 10% més de pacients i un màxim de 19.000 per als que els incrementin un 33%.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom