Els danys causats pel temporal Gloria superen els 7M

0
476
L’Ajuntament de Badalona ha xifrat en més de 7 milions d’euros els danys causats pel temporal Gloria a la ciutat. Les principals afectacions es van registrar a la zona litoral a causa del fort onatge sofert durant la llevantada. Concretament, a la zona de platges els danys soferts han tingut un cost d’1,7 MEUR, on es comptabilitzen els desperfectes ocasionats al pont del Petroli i al col·lector municipal i el mobiliari urbà de les platges fet malbé. També s’inclouen els danys provocats pels moviments de sorra i terra que han afectat alguns carrers de la ciutat. Al port esportiu, una de les infraestructures més afectades, els danys pugen a 3 MEUR. Els danys a la via pública pugen a gairebé 2 MEUR. Aquí s’inclouen els semàfors i elements de l’enllumenat afectats, els senyals de trànsit arrencats i els desperfectes ocasionats pels arbres caiguts, entre d’altres.

Davant les múltiples afectacions causades pel temporal Glòria, l’Ajuntament de Badalona ha elaborat un Decret d’Emergència que permet al consistori disposar dels recursos econòmics i agilitar els tràmits necessaris per resoldre la situació. Aquest decret empara l’adopció i aplicació de mesures excepcionals per prevenir les situacions de risc per a persones i béns i reparar els danys que el temporal ha produït al seu pas per la ciutat.

L’Ajuntament també ha sol·licitat mitjançant la Delegació del govern espanyol a Catalunya que el Consell de Ministres declari Badalona com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil. Si aquest fet es produís, s’obriria la possibilitat que s’atorguessin ajuts o subvencions a les persones físiques o jurídiques.

D’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha posat a disposició de les entitats i les persones físiques una adreça electrònica ([email protected]) per donar-los suport i assessorament davant les possibles afectacions que hagin sofert a causa del temporal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom