Els CAP atenen les consultes dels joves sobre sexualitat per whatsapp

0
469

Les unitats d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de la Metropolitana Nord han incorporat el Whatsapp com a mitjà perquè els joves puguin fer les seves consultes sobre sexualitat als professionals sanitaris. L’anomenada Tarda Jove és un servei que els professionals de l’ASSIR posen a disposició d’adolescents i joves menors de 25 anys a diversos CAP del territori. Amb aquestes sessions es pretén oferir-los un espai confidencial i gratuït on poder informar-se i demanar ajuda en qualsevol aspecte relacionat amb la salut sexual i reproductiva. Aquestes consultes obertes són ateses inicialment per una llevadora, però també disposen de professionals dels camps de la psicologia i la ginecologia.

Des del juny, la Tarda Jove de la Metropolitana Nord incorpora el Whatsapp a les vies de consulta habituals per “facilitar l’accés al servei d’assessorament i atenció específica i que aquest encara sigui més proper, immediat i atractiu i incentivar el seu ús entre el jovent”, apunten des de Salut.

L’atenció que s’ofereix via Whatsapp és el mateix que es proporciona a les sessions presencials. Una llevadora rep els missatges dels usuaris i, segons el tipus de consulta i necessitat, dona resposta a través de la mateixa aplicació o mitjançant una trucada telefònica. I, si cal, el pot citar per una cita presencial o programar una visita amb ginecologia per a consultes sobre patologia.

Les consultes més freqüents que l’ASSIR de la Metropolitana Nord rep a les seves tardes joves estan relacionades amb els mètodes anticonceptius i la prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS), el tractament de la contracepció d’urgència i la interrupció voluntària de l’embaràs.

Com contactar?
Per poder contactar telefònicament o via Whatsapp amb el servei Tarda Jove de l’ASSIR del vostre territori, podeu fer-ho als següents números de telèfon en els següents horaris d’atenció:

CAP Dr. Barraquer (Sant Adrià del Besòs): dimarts laborables de 18 a 19:30h.
93 462 86 00 – 93 462 63 31. Whatsapp: 634 28 63 23

CAP La Riera (Badalona): dilluns laborables de 18 a 19:30h.
93 462 86 00 – 93 554 20 04. Whatsapp: 634 66 73 06

Mitjançant aquests telèfons també podreu consultar els centres i horaris de les sessions presencials en cas de voler assistir-hi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom