Els barris de Badalona amb la renda més alta tenen més nivell de català

1
9878
Un estudi presentat i eleborat per la Plataforma per la Llengua indica que els habitants de l’Eix Besòs amb una renda mitjana anual més alta tenen un coneixement més elevat del català. Per revertir-ho i augmentar el coneixement del català, l’entitat ha posat en marxa la campanya ‘Al Besòs, en català!’, que ofereix activitats a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs i s’allargarà fins al juny de 2022. En aquesta línia, l’informe conclou que Badalona és la ciutat que presenta una situació “més heterogènia” entre els diferents districtes dels municipis de l’Eix Besòs.
Segons l’estudi, hi ha molta desigultat en tots els sentits entre els barris dels districtes 4t i 6è, i els del districte 1r, on hi ha els indicadors més alts de renda, coneixement de català…, i els indicadors d’immigració més baixos. A més, cal destacar que la poca població immigrada que hi ha al districte 1r és de països com l’Argentina, que presenta unes circumstàncies socioeconòmiques diferents d’altres nacionalitats, mentre en tots els barris amb els indicadors més baixos la procedència majoritària de la població immigrada és el Pakistan. Totes aquestes dades presenten un paradigma en què els nivells de competència en català estan condicionats per les circumstàncies socieconòmiques: el percentatge de població que sap escriure català a Sant Roc és molt diferent (el 22%) del del la població del Centre (el 70%).

1 COMENTARI

  1. EL Sant Crist com era d’esperar, estem a la banda inferior de la taula. Em rebut una embranzida, que ha aturat el pogrés del català. El catalanisme del barri, está tocat de mort.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom