Els alumnes de l’institut La Riera no començaran les classes fins el pròxim dilluns 17

Autor

Categories

Compartir

L’AMPA de l’Institut La Riera de Badalona ha denunciat públicament que els alumnes estan “abandonats” perquè aquest dimecres no han pogut començar el curs 2018-2019 degut a la manca d’un espai propi. L’Associació de Mares i Pares ha recordat que el centre s’ha d’ubicar en uns mòduls prefabricats al Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, però aquest dimecres les instal•lacions encara estan en obres i l’inici de les classes s’ha endarrerit fins el proper dilluns 17 de setembre.  Amb l’acte han volgut “reivindicar la falta d’institut i el no poder començar les classes”, ha explicat Mireia Farrés, que retreu al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló “haver promès que tindria un ‘Pla B’” si les obres dels barracons no estaven acabades per a la data oficial d’inici del curs. “Però no hem tingut cap alternativa”, ha afegit. En aquest sentit, la presidenta de l’AMPA ha lamentat que va ser divendres passat, dia 10, quan el Departament els va comunicar que les classes no podrien començar aquest dimecres. “Estem parlant de nens i nenes que com a molt tenen 13 anys, i les famílies necessitem organitzar-nos”, s’ha exclamat Mireia Farrés.

Respecte la justificació aportada públicament per Bargalló, que ha atribuït el retard a la intervenció de la Generalitat per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, Farrés s’ha mostrat escèptica. Ha admès que “és cert que el 155 alenteix molt les coses”, però considera que, un cop aixecada la intervenció del Govern, “s’hauria pogut preveure una acceleració de les obres”.

Pendents d’un espai propi

La presidenta de l’AMPA ha recordat que l’Institut la Riera va començar a funcionar el curs passat en un espai habilitat dins l’Escola Lola Anglada. Es tractava d’una mesura temporal, amb el compromís del Departament d’Ensenyament que aquest nou curs tindrien uns mòduls prefabricats propis, mentre s’afronta la reforma de l’edifici de l’antiga escola Lola Anglada, on s’ha d’ubicar l’institut de forma definitiva d’aquí 4 anys com a molt tard. De moment, però, l’entrada als barracons s’ha endarrerit fins dilluns, mentre aquest proper divendres els alumnes estan citats a una presentació de 45 minuts en una convocatòria que les famílies atribueixen a una reacció del departament d’Ensenyament per apaivagar el malestar i la “pressió” de les famílies. Des de l’AMPA, però, ja han advertit que els alumnes hi assistiran de negre en senyal de protesta.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

18,004FansAgradda
3,536SeguidorsSeguir
11,913SeguidorsSeguir

Autor

Compartir