El Zorrilla, Principal i Blas Infante obren el teló

0
324

Els tres teatres municipals de Badalona aixequen teló, aquest divendres, amb la nova programació de tardor, després de mesos amb els equipaments tancats. El tret de sortida el donaran dues propostes que es recuperen de la temporada anterior, ajornades per culpa de la pandèmia: Eva contra Eva de Pau Miró, aquest divendres 25 de setembre a les 20:30h al Zorrilla, i Un dia Qualsevol d’Oriol Tarrasón, el divendres 2 d’octubre, a les 20:30h. No seran, però, els únics espectacles reprogramats de la temporada passada; també vindran el multipremiat show còmic The Opera de locos, els familiars Gnoma, Black Music pels més menuts i Polzet, i l’espectacle de dansa Mujeres de la companyia badalonina Querencia.
L’equip de Badalona Cultura aposta aquesta temporada per una programació amb un fort accent de proximitat kilòmetre 0. Companyies i artistes de Badalona pujaran als escenaris del Zorrilla, del Principal i del Blas Infante per a oferir-nos una variada mescla de concerts, espectacles de flamenc, representacions teatrals i monòlegs. Així, tindrem a Jorge Javier Vàzquez amb Desmontando a Séneca al Zorrilla; a la joveníssima estrella del flamenc, El Yiyo, amb la seva troupe, oferint-nos la seva personal visió del gènere al Blas Infante; a la ja mencionada companyia Querencia i el seu homenatge a la dona amb l’espectacle Mujeres; i al sempre sorprenent Xavi Lozano amb la seva companyia Bufa & Sons, fent sortir música de tota mena d’andròmines. També tornaran al Teatre Principal/Margarida Xirgu la Cia Industrial Teatrera amb la seva última proposta, Herència, que s’ha estat cuinant les darreres setmanes al teatre. Com cada any, la Banda Simfònica de Badalona ens oferirà al novembre el seu tradicional Concert de Santa Cecília. I per últim, tancarà la temporada, al Zorrilla, una representació molt especial dels Pastorets a càrrec de la Dramàtica del Círcol, per a celebrar com es mereix el seu centenari.

A més de la programació de proximitat, els teatres Zorrilla i Principal oferiran sis dels espectacles imprescindibles de la temporada: la versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov, La Gavina, d’Àlex Rigola; la multidisciplinar Suite Toc nº6 de les germanes Peya; la nova proposta de Jordi Casanovas, Alguns dies d’ahir; la comèdia familiar de Ramon Madaula, Els Brugarol; la tragicomèdia generacional de Mar Monegal, Ramon; i l’impactant monòleg Celebraré mi muerte d’Alberto San Juan.
Completen la temporada tres propostes: una de música, amb el concert del prestigiós pianista Daniel Ligorio homenatjant Beethoven en el 250è aniversari del seu naixement; una de dansa, amb la jove companyia de l’Institut del Teatre IT DANSA, que porten al Zorrilla quatre propostes carregades d’energia; i, per últim i com a novetat, una de circ, amb el nou espectacle de la Producció Nacional de Circ, Estat d’Emergència, que es podrà veure al Teatre Principal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom