El síndic de greuges va rebre l’any passat 98 queixes des de Badalona

0
364

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurat aquesta setmana al president, Roger Torrent, l’informe anual corresponent al 2018. Ribó va rebre l’any passat 98 actuacions des de Badalona, d’aquestes 14 van ser solucionades, 15 es va acceptar la resolució, 7 es va acceptar parcialment la resolució i 25 van ser una actuació irregular. 31 actuacions s’estan tramitant encara. Entre els temes arribats al Síndic, des de Badalona, hi ha queixes sobre accedir a habitatges socials a diversos barris de Badalona. Per la seva part, l’associació de Canyadó va fer arribar una queixa sobre els el dret al descans veïnal durant les nits i els caps de setmana i els joves que provoquen soroll i aldarulls al barri. El sindic també va investigar l’actuació d’ofici relativa a la negativa d’un jutge del Registre Civil de Badalona a celebrar un matrimoni perquè la núvia portava una xapa a favor de la llibertat dels presos polítics. Aquest cas va ser arxivat perquè el Deganat de Badalona no havia rebut cap queixa de les persones afectades.

Ribó, en la conferència de premsa posterior en què ha explicat l’informe, ha reclamat un “major acord entre els grups parlamentaris per fer front a les problemàtiques derivades de les desigualtats socials”, davant l’increment de les queixes ciutadanes relacionades amb aquesta matèria, que representen el 31,3% del total i recullen demandes relacionades amb la renda garantida de ciutadania, la pobresa energètica, els desnonaments o la vulnerabilitat dels infants.

L’informe també destaca un increment significatiu de les queixes dirigides a l’Administració pública relacionades amb la participació ciutadana, ja que, segons que ha explicat Ribó, moltes persones consideren que s’han vulnerat els seus drets civils i polítics, com ara el de manifestació, el de llibertat d’expressió, el de ser representades per les persones a qui van votar o el de neutralitat de l’ús dels espais públics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom