El port de Badalona inicia un nou sistema de recollida de residus amb drons aquàtics

0
643

El port de Badalona ha posat en marxa avui un nou sistema de recollida de residus amb drons aquàtics. La iniciativa s’emmarca en la campanya “Netegem els ports” que, impulsada pel Clúster Nàutic Català, es portarà a terme a un total de dotze ports de Catalunya. L’acte de presentació i la prova pilot amb l’enginy ha tingut lloc al port de Badalona amb la presència de l’alcalde, Xavier Garcia Albiol; el subdirector general de ports i aeroports de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macias; el secretari general del Clúster Nàutic Català, Miquel Guarner; i el gerent del port de Badalona, Imanol Sanz. 

La recollida de residus es duu a terme amb el dron aquàtic que ha fabricat l’empresa catalana Ona Safe and Clean. És una embarcació amb buc de catamarà amb motor elèctric i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d’aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos de velocitat. A més, com porta una càmera incorporada, pot fer tasques de visionat d’espais sense la necessitat que operin bussejadors. 

El Clúster Nàutic, una associació sense ànim de lucre que reuneix a empreses de l’àmbit de la nàutica d’esbarjo, ha engegat l’acció “Netegem els ports”, que té com a objectiu netejar la làmina d’aigua dels ports de Catalunya i portarà a terme aquesta prova pilot amb drons aquàtics a 4 port de Barcelona, 4 de Girona i 4 de Tarragona. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom