El ple aprova instal·lar llambordins o plaques Stolpersteine en record a les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis

0
443

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció per a la instal·lació de llambordins o plaques Stolpersteine en record a les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis. La moció, presentada per ERC, insta a l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats de la memòria històrica i les persones que han investigat el tema, que actualitzi, elabori i publiqui un cens definitiu de les persones de Badalona deportades als camps nazis. A més, proposa al consistori que instal·li els llambordins “Stolpersteine” en record de les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis. A més, que l’Ajuntament de Badalona s’aculli al programa «Europa amb els ciutadans 2014- 2020», que contempla, en el seu capítol 5.6.1, el finançament de projectes que realitzen activitats de reflexió sobre les causes i les conseqüències dels règims totalitaris en la història europea moderna i reten homenatge a les víctimes dels seus crims. El text d’aquesta moció insta també a l’Ajuntament que promogui activitats de sensibilització entre les escoles, instituts i entitats de lleure per recordar-los i educar-los en el respecte a la vida i el rebuig a qualsevol ideologia totalitària. Per últim, vol traslladar els presents acords al Memorial Democràtic, a la Federació Catalana de Municipis, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Amical Mauthausen, a l’Amical Ravensburg, així com a totes aquelles associacions compromeses en la reivindicació i dignificació de les víctimes de la barbàrie nazi i feixista.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grup municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i el PSC.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom