El ple aprova el cartipàs municipal amb l’objectiu de professionalitzar l’Ajuntament

0
574

La sessió extraordinaria del Ple de l’Ajuntament de Badalona, celebrada aquest dilluns al matí, ha aprovat el cartipàs municipal, eina que ha de servir per organitzar el consistori durant aquest proper mandat de quatre anys. L’organigrama s’ha aprovat amb els vots del govern, PSC i el suport de Guanyem, ERC, En Comú Podem i Junts per Catalunya, les formacions que també van fer alcalde Àlex Pastor. El PP s’ha abstingut en alguns punts i en d’altres ha votat en contra. La sessió hadonat compte dels nomenaments següents, la primera tinença d’alcaldia serà per Teresa González, la segona per Jordi Subirana i la tercera per Rubén Guijarro. La sessió ha aprovat també els sous dels càrrecs polítics. L’alcalde, Àlex Pastor, percebrà un sou de 61.000 euros anuals bruts, repartits en 14 pagues, amb tasques de dedicació exclusiva. Els tinents d’alcalde, regidors amb delegació, presidents de grups municipals i portaveu de grups rebran un sou de 56.000 euros bruts, anuals, també amb 14 pagues. Pel que fa a la dedicació parcial el sou baixa als 39.500 euros anuals bruts. Pel que fa a les assistencies, comisions informatives, reunions i assistències a d’altres comissions podran tenir un topall de 22 euros brut anual. D’altra banda, el ple també ha aprovat els sous del personal directiu de l’Ajuntament, on s’inclou noves figures com el gerent, que rebrà 85.000 euros anuals bruts, els directors d’àmbits, que rebran 75.000 euros anuals bruts i els directors de districte, 50.000 euros anuals bruts. Aquests darrers càrrecs han de servir, segons el govern, per professionalitzar l’Ajuntament. De fet, l’anterior govern va encarregar els anys 2015 i 2016 un informe als professors Carles Ramió i Miquel Salvador com a experts d’Administració Pública del Departament de Ciències Polítiques i Socials de l’Universitat Pompeu Fabra. L’informe va deixar damunt la taula la necessitat de professionalitzar la direcció tècnica de l’administració local, amb la creació de càrrecs directius professionals i una gerència municipal així com sistemes de treball transversal. A més, els càrrecs de confiança rebran 42.500 euros anuals bruts. Un altra aprovació ha estat el nomenament dels membres dels consells d’administració dels organismes autònoms municipals, consorcis o àrees.

El ple també ha aprovat que les sessions del Ple sigui el darrer dimarts, de cada mes, a les 18h.

Albiol carrega contra aquesta nova organització municipal

El candidat popular, Xavier Garcia Albiol, ha carregat contra el govern del PSC i la resta de partits que han donat llum verda al cartipàs. Segons Albiol, el govern tindrà fins a un total de 30 persones com a càrrecs de confiança, augmentant l’assignació econòmica de tots els grups municipals, excepte la del PP que disminueix en un 6%, i únicament redueix el personal de

suport als populars. Albiol considera, en un comunicat, que el govern ha volgut “castigar” el grup majoritari de l’Ajuntament i que va sumar un regidor més el passat mes de maig.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom