El PdeCat proposa incrementar la Guàrdia Urbana i millorar el manteniment del pont del Petroli i el passeig

Autor

Categories

Compartir

El govern de Badalona preveu incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i millorar el manteniment del pont del Petroli i el passeig Marítim. Aquestes són les condicions que el PdeCat de Badalona ha posat sobre la taula per donar suport als pressupostos municipals del govern de la ciutta. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una roda de premsa que s’ha celebrat aquest dilluns. En concret es preveu destinar 500.000 euros per a dotar el cos de seguretat de dotze nous agents i 500.000 més per incorporar un servei de videovigilància a diferents edificis municipals. A banda, els comptes també preveu incorporar una partida de 102.000 euros per arranjar la zona del lítoral.
El compromís, entre PdeCat estableix incorporar 12 nous agents de policia a través de la convocatòria d’oferta pública d’oposicions d’aquesta primavera, i que permetrà que puguin començar la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. Aquests agents s’afegiran als altres 12 que aquest mes de juny finalitzen la seva formació, i s’incorporaran plenament a la Guàrdia Urbana l’estiu vinent. Per tot plegat, la mesura suposa un increment pressupostari d’uns 500.000 euros.

A més, preveu s’incorporar un servei de vigilància de seguretat als edificis, cosa que permetria alliberar agents de la policia local que actualment presten aquest servei. La mesura afectaria, a més dels principals edificis públics com l’Ajuntament o el Viver, la vigilància d’espais especials de molta concurrència pública com ara el Parc de Ca l’Arnús i l’Escorxador, amb un pressupost global de 500.000 euros.

En matèria d’espai públic, es milloraria el manteniment del pont del Petroli i la zona adjacent del passeig Marítim, espais que requereixen un contracte de manteniment específic, motiu pel qual el pressupost incorporarà una partida de 102.000 euros.

Els comptes ja han estat exposats en audiència pública i preveuen un increment de més del 4% dels serveis públics. Durant els pròxims dies el govern municipal seguirà treballant amb l’objectiu de sumar més consens a aquesta proposta.

“Aquest pressupost aposta clarament per donar millor servei amb més personal i, a la vegada, inclou mesures socials molt esperades a la ciutat”, assenyala l’alcaldessa, Dolors Sabater, que destaca l’esforç per trobar un consens per benefici els ciutadans. Per la seva banda, el regidor de Partit Demòcrata Pere Martínez ha declarat que aquest acord inicial del pressupost “permetrà tenir efectivament més agents patrullant per la ciutat, i un altre aspecte important és que podrem donar més vida a l’entorn del pont del Petroli gràcies a un millor manteniment d’un dels focus més atractius que té la ciutat”. El suport o abstenció d’altres grups municipals són necessaris per tirar endavant aquest pressupost.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,377FansAgradda
2,892SeguidorsSeguir
11,547SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir