El nou govern de Badalona suprimeix la Omega, la unitat antidisturbis de la Guàrdia Urbana

Autor

Categories

Compartir

L’Ajuntament de Badalona ha trigat set dies en aplicar un dels principals compromisos dels partits que donen suport al nou govern. La unitat Omega de la Guàrdia Urbana ja és història i ha de ser el primer pas d’una sacsejada al cos que en els pròxims mesos es començarà a aplicar. Aprofitant la nit de Sant Joan i l’inici de l’estiu, el govern municipal ha decidit prescindir dels antidisturbis per dotar de major musculatura a les patrulles convencionals que ofereixen el servei de vigilància a la ciutat durant les nits d’estiu. El canvi suposa doblar el servei nocturn que passa d’entre quatre i cinc patrulles a tenir-ne entre set i nou. Aquest reforç surt de distribuir els setze agents de la unitat Omega -vuit per torn-, que patrullaven plegats en una furgoneta per abordar situacions de conflicte, en patrulles convencionals de dos agents. El propi servei serà ara qui assumirà aquestes intervencions de més complexitat i, quan sigui necessari, s’hi desplaçarà més d’una patrulla. Durant la resta dl servei, en canvi, l’augment de patrulles permetrà “ocupar més territori” i, per tant, que cada parella d’agents tingui un tros de ciutat més petit per controlar, ha explicat el superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández. Al setembre, quan acabi la temporada d’estiu es presentarà una reorganització més profunda i completa del cos.

“Ara la seguretat es veu diferent”, segons el superintendent

El cap de la Guàrdia Urbana assegura que ara “les formes i les instruccions que rebran els agents seran diferents” perquè “hi ha diferents polítiques publiques de seguretat i ara es veu diferent”. Fernández ha justificat així els canvis organitzatius que, en cap cas, diu, han de suposar una millor o pitjor seguretat per als ciutadans. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater assegura que el nou model “s’ajusta més a les necessitats de la ciutat”, ja que la base del servei policial està millor distribuïda territorialment. “Ens sembla que és més racional”, afirma. “El govern assumeix que qualsevol persona té el dret a sentir-se segur, però per fer-ho efectiu hi ha molts models”, afegeix Sabater.En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que també s’està estudiant a fons l’ordenança de civisme de la ciutat per tal de modificar-la profundament. Segons Sabater, l’actual normativa és excessivament sancionadora. El nou govern municipal aposta per un model d’ordenança “més participativa i educadora per afavorir els canvis d’actitud pel que fa a la convivència”.

Albiol carrega contra la supressió de la unitat Omega

El president del grup municipal del PP de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat que “la decisió del govern municipal de suprimir la unitat especial de la Guàrdia Urbana, la Unitat Omega, és fruit del desconeixement”. Albiol ha afirmat que “amb aquesta decisió l’alcaldessa demostra el seu enorme desconeixement de la realitat social de Badalona, ja que aquesta unitat garantia el manteniment de l’ordre en situacions complexes, i permetia també un reforç territorial en les zones conflictives de la ciutat, a on existeixen problemes de delinqüència i incivisme”. Per aquest motiu, Garcia Albiol considera que la decisió del govern municipal “és una decisió política, que passa per sobre dels criteris d’eficàcia necessaris”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

25,191FansAgradda
11,589SeguidorsSeguir
16,475SeguidorsSeguir

Autor

Compartir