El Museu estrena l’esposició “La Badalona desconeguda”

0
1107

A partir d’aquest dimarts, 16 de juny, el Museu obre una nova mostra d’imatges, “La Badalona desconeguda”. Aquesta exposició recull un conjunt de fotografies fetes entre l’últim quart del segle XIX i l’últim quart del XX: cent anys d’intensos canvis per a Badalona, una vila que, en aquest període, es transformarà en ciutat i creixerà de forma gairebé ininterrompuda.

Aquest canvi queda molt ben testimoniat per les imatges de l’exposició, on podrem veure com la ciutat va ocupant el lloc dels camps i la vida urbana va desplaçant els hàbits rurals.

Gairebé totes les fotografies de la mostra es poden veure a la publicació La Badalona desapareguda, editada per Efadós amb la col·laboració del Museu. Aquí, però, es presenten organitzades d’una altra manera. Així, a banda dels apartats dedicats a edificis singulars, carrers i vistes panoràmiques, hi trobarem tres fils temàtics més: els rituals, el lleure i el treball. Totes les fotografies formen part de les col·leccions de l’Arxiu d’Imatges del Museu i són només una minúscula part de les fotos que conserven al Museu i que ens permeten documentar la ciutat i la seva gent a través del temps.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom