El Museu de Badalona inaugura avui l’exposició ‘La Gran Il·lusió. El Cinema a Badalona

Autor

Categories

Compartir

Aquest dijous 29 de novembre a les 19 hores el Museu de Badalona inaugura la mostra La gran il·lusió. El cinema a Badalona, un passeig per més de 75 anys d’història del cinema i de les sales d’exhibició que hi havia a la ciutat. La mostra inclou més de 300 programes de mà de les pel·lícules que programaven aquestes sales, que s’han conservat gràcies a Abel Mariné i Núria Casals, que els van col·leccionar en el seu moment. L’exposició compta també amb material d’altres persones, com Pere Ruzafa, Jordi Sapé, Enric Puig Salsas (de la família vinculada al cine Nou) i dels fons del Museu.

La visualització d’aquest material permet rememorar alguns dels moments estel·lars de la història del cinema i traslladar al públic a l’època de l’inici del setè art com a espectacle de masses. Aquesta exposició és una excursió emocionant per films clàssics com Lo que el viento se llevoRebecaCasablancaCantando bajo la lluviaLa gran famíliaAdivina quien viene a cenar esta noche o Atrapa a un ladrón, per exemple.

La mostra La Gran Il·lusió. El Cinema a Badalona, exemplifica que, més enllà del cine com una revolució tecnològica i tot i l’omnipresent censura de l’Espanya franquista, el cinema era una gran finestra a un món desconegut, una via d’escapada en temps foscos, i un mirall, el de les grans estrelles, en el qual molta gent somiava veure’s reflectit.

La Gran Il·lusió. El Cinema a Badalona, que es podrà visitar fins al 17 de febrer de 2019, es completa amb la publicació d’un llibre del mateix títol realitzat per la historiadora Núria Casals, que es presentarà el mateix dia de la inauguració.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,391FansAgradda
2,905SeguidorsSeguir
11,553SeguidorsSeguir

Autor

Compartir