La segona edició de Vi+, un cicle d’activitats per viure a fons l’experiència de la Ruta del Vi DO Alella, arriba a Badalona amb una variada oferta d’experiències enoturístiques. Des del 30 de setembre fins a l’1 de novembre els veïns i veïnes dels 23 municipis del territori que formen part de la Denominació d’Origen podran gaudir de més de setanta propostes relacionades amb el món del vi, el paisatge, la gastronomia i els productes. La programació ofereix activitats tan diverses com presentacions de vins i visites a cellers, tastos dirigits, menús i tallers gastronòmics, jornades de debat, propostes culturals marinades amb vi o sortides guiades a la natura, entre altres.
Badalona vol fer-se cada cop més present en les accions d’enoturisme des de la incorporació de la ciutat al Consorci de Promoció Enoturística del territori DO Alella. En aquest sentit, entre les activitats programades en les jornades Vi+, hi trobem algunes que es celebraran a la nostra ciutat i que compten amb la organització conjunta entre la cooperativa La Sargantana i el Departament de Turisme de l’Ajuntament:
Diumenge 8 d’octubre (9,11 i 12.30 h) ‘Badalona la mar i el vi, sortides amb el Quetx Ciutat de Badalona’. A bord del Quetx Ciutat de Badalona podrem reconèixer des del mar el territori DO Alella i també els punts d’orientació que guiaven els pescadors de Badalona en la seva feina diària. Estaran acompanyats per especialistes en el món del vi, coneixedors del nostre territori vinícola i de la seva història i de pescadors de la Confraria de Pescadors de Badalona. Haurà tast de vins a bord.
Diumenge 22 d’octubre (10 a 14 h) ‘Les rutes del vi, de Bætulo als masos de la Vall de Pomar’. Rutes dedicades a conèixer el passat vitivinícola de la ciutat de Badalona en les que aniran descobrint, els espais on es desenvolupaven els treballs de producció del vi des de l’època dels ibers passant pel món romà fins els nostres dies. En aquella primera activitat visitaran els espais de la ciutat romana on encara es conserven vestigis de les feines vitivinícoles, guiats pels tècnics del Museu de Badalona i de l’escola de Natura, acabant la ruta a Can Miravitges.
Dissabte 28 d’octubre (11 a 14 h) ‘Pansa blanca en consciència plena. Tast de vins’. Defugen del vocabulari clàssic dels tastos i intentaran descobrir la sensorialitat del vi mitjançant tècniques i entorns diversos per entendre el vi des d’una nova mirada neta de prejudicis. Comptaran amb el guiatge d’un psicòleg i instructor de “mindfulness” perquè, a través de l’atenció plena a les pròpies emocions, pensaments i sensacions que es produeixin en el mateix moment d’assaborir un bon vi.
Diumenge 29 d’octubre (18.30 h) ‘Sons i vins, Maridaren els compassos de la música amb vins’. Proposen un concert de la mà de Mediterrànima Records, segell discogràfic independent amb seu a Badalona, dedicat a treballar principalment amb artistes i músics locals, que es aproparà a estils musicals com el Soul, el Funk, R&B, Jazz i Disco. Amb aire modern i mediterrani.
A Badalona també hi ha altres membres del Consorci DO Alella que organitzen les següents activitats:
Dijous 19 d’octubre (19 h) ‘Trio d’asos: maridatge de formatge amb vi DO Alella vs Cervesa de Barcelona’, organitzat per Cristina Guillén Selecció
Dimecres 1 de novembre (11 h). ‘Presentació del vi Novell Orígens rosat-blanc 2017′ organitzat per la Masia Coll de Canyet.
Per consultar més informació i poder fer les reserves de les activitats i experiències programades podeu consultar el web www.enoturismedoalella.cat/vimes