El govern d’Albiol posa a patrullar 48 agents de la Guàrdia Urbana a peu

0
865
Hisilicon Balong

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat la posada en marxa de la Policia de Barri, un servei que ja existia des de fa anys, però que els agents havien deixat de patrullar a peu. La Policia de Barri de Badalona patrulla entre les 7h i les 22h. La regidora de Seguretat, Irene González, ha matisat que el servei que pretén el govern del PP és més personalitzat, ja que s’intentarà que els guàrdies de barri siguin sempre els mateixos per poder generar més afinitat amb comerciants i entitats. També apunta com a diferència respecte al servei actual que el patrullatge serà sempre a peu i no es combinarà amb el vehicle.
La “nova unitat” comptarà, segons l’alcalde Xavier Garcia Albiol, amb un total de 48 agents, que inclou els 31 nous agents que s’han incorporat aquest estiu provinents de l’escola de policia per cobrir jubilacions. També n’hi haurà, ha explicat l’alcalde, alguns que fins ara feien vigilància estàtica d’edificis municipals o feines administratives per “donar servei al carrer”.

La unitat Omega, pendent

Més enllà de la Policia de Barri, l’altra gran aposta d’Albiol és la recuperació de la unitat Omega de la Guàrdia Urbana, una mena d’unitat antidisturbis que, aquesta sí, es va suprimir quan Albiol va perdre l’alcaldia el 2015. L’alcalde assegura que es tirarà endavant en les pròximes setmanes, tot i que els sindicats veuen “complicat” que sigui tan aviat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom