Aprovat inicialment el pressupost municipal gràcies a ERC i Guanyem

0
1527
El govern  de Badalona ha superat l’aprovació inicial del pressupost municipal gràcies, justament, als vots dels partits que fins al juny estaven al capdavant de l’Ajuntament.
Els regidors de Guanyem Badalona i ERC han votat a favor dels comptes després de saber que el PP votaria en contra. Els deu regidors del PP eren suficients per bloquejar l’aprovació dels comptes si la resta de grups s’abstenia, com estava previst inicialment. Tot i acabar-hi donant suport, els membres de l’anterior govern han acusat el PSC de seguir una “tàctica electoralista” i han intentar fins a darrera hora que el punt es retirés per debatre més a fons el document.

Tretze vots a favor, PSC, Units per Avançar, ERC i Guanyem i la regidora Conxita Botey, deu en contra, PP i quatre abstencions, ICV-EUiA, C’s i Pdcat. Aquest ha estat el sorprenent resultat de la votació del pressupost municipal pel 2019.

Durant alguns minuts del ple, el pressupost municipal estava clarament tombat, un cop el PP ha anunciat el seu posicionament en contra. El líder popular, Xavier Garcia Albiol, ha dit obertament que era “incomptable” donar suport a uns comptes que comptessin amb el vist-i-plau dels partits independentistes.

Ho ha dit després que la resta de grups anunciés una abstenció, a excepció de la regidora no adscrita, però també d’ERC, que des de bon començament ja oferia el seu suport. “L’abstenció ens feia sentir còmodes, però ens fa patir i no farem el que va fer el PSC amb tacticisme polític i que tant va perjudicar la ciutat”, els ha dit el portaveu republicà, Oriol Lladó. Després de les paraules d’Albiol, ERC, ICV i Guanyem, antics socis de govern, han reclamat al PSC deixar la votació sobre la taula per poder negociar millor els comptes en les pròximes setmanes i portar el pressupost a votació al mes de gener. Davant la negativa de Pastor, l’exalcaldessa, Dolors Sabater, ha reaccionat i ha anunciat el suport de Guanyem.

Amb els vots de Guanyem el ‘sí’ als comptes passava de vuit a tretze vots, superant els deu ‘no’ del PP i, per tant, aconseguint la majoria simple necessària. El regidor del PDeCAT, el de Cs i els dos d’ICV-EUiA s’han abstingut, també a l’espera de poder incloure propostes en la fase d’al·legacions.

Tot i donar-hi suport, els grups d’esquerres han criticat la “tàctica electoralista” del PSC i li han recordat que el pressupost que ha presentat és “calcat” a la proposta de pressupost de 2018 que van rebutjar i que els va servir d’excusa per presentar la moció de censura. “Ara podran reconèixer que van votar ‘no’ per electoralisme. És un cinisme que encara ens sorprèn”, ha etzibat el portaveu de Guanyem, José Téllez.

Malgrat tot, l’alcalde, Àlex Pastor, ha agraït el “seny” dels grups i s’ha compromès a parlar-hi en les pròximes setmanes perquè “les seves propostes puguin ser una realitat” en el moment de l’aprovació definitiva dels comptes. La regidora d’Hisenda, Teresa González, ha destacat que els comptes que s’han aprovat suposen un augment de 15 MEUR en inversions destinades a millores en polítiques socials, seguretat, igualtat, espai públic o ensenyament a la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom