El Germans Trias i el Municipal amplien la capacitat de llits pel coronavirus

0
2412

Els dos hospitals públics de la ciutat, el Germans Trias i Pujol i el Hospital Municipal de Badalona han realitzat canvis, tant estructurals com organitzatius, en temps rècord per atendre una situació canviant hora a hora. Al Germans Trias i Pujol s’ha destinat la majoria de llits de pacients crítics de què disposa a la UCI a l’atenció de malalts de coronavirus i ha adaptat nous espais per ampliar la seva capacitat d’atenció a aquest tipus de pacients. Per fer front a l’increment de pacients crítics del coronavirus, Can Ruti ha redefinit l’ús de dos espais de nova construcció: d’una banda, la Unitat de Pacients Post-Aguts del Cor (UPAC), ubicada a la 2a planta, i equipada amb boxs de pressió negativa per tractar els casos més greus. D’una altra, la sisena planta de la torre Maternal, que també funciona ja com a zona d’hospitalització de pacients crític i semicrítics. Per fer front a l’increment de pacients crítics de COVID-19, l’Hospital Germans Trias ha redefinit l’ús de dos espais de nova construcció: d’una banda, la Unitat de Pacients Post-Aguts del Cor (UPAC), ubicada a la 2a planta, i equipada amb boxs de pressió negativa per tractar els casos més greus. D’una altra, la sisena planta de la torre Maternal, que també funciona ja com a zona d’hospitalització de pacients crític i semicrítics. Per fer front a l’increment de pacients crítics de COVID-19, l’Hospital Germans Trias ha redefinit l’ús de dos espais de nova construcció: d’una banda, la Unitat de Pacients Post-Aguts del Cor (UPAC), ubicada a la 2a planta, i equipada amb boxs de pressió negativa per tractar els casos més greus. D’una altra, la sisena planta de la torre Maternal, que també funciona ja com a zona d’hospitalització de pacients crític i semicrítics.

El Germans Trias s’amplia en més edificis externs 

Des de dimecres, dues de les unitats hospitalàries de l’Institut Guttmann, un total aproximat de 70 llits, ja funcionen com a plantes d’ingrés de pacients de Germans Trias positius amb complexitat moderada. A més, el gimnàs de la Guttmann podria acollir 70 llits més si fos necessari. També l’Hospital està treballant perquè, aquesta mateixa setmana, les instal·laccions de l’hotel Rafaelhotes de Badalona funcionin també com a extensió hospitalària.

L’Hospital Municipal habilita uns 100 llits per malalts del Covid-19
Al Centre de Badalona, l’Hospital Municipal ha destinat prop de 100 llits per malalts de coronavirus, repartits per diferents plantes del centre sanitari. Des de l’Hospital Municipal, gestionat per BSA, s’ha fet també un esforç per aprofitar tots els espais del centre hospitalari. Des de l’Hospital no descarten utilitzar els llits del Rafael Hoteles, tal com fa l’Hospital Germans Trias, si fos necessari, en aquest cas desviant pacients.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom