El curt israelià White Eye guanya el premi al millor curt de Filmets

0
204

White eye, una producció israeliana de 21 minuts, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula i el premi a la millor direcció de la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Es tracta d’un curt del gènere de ficció escrit i dirigit per Tomer Shushan i interpretat per Daniel Gad i Dawit Tekelaeb.

White eye explica com un home a qui li van robar la seva bicicleta fa un mes en una ciutat israeliana la troba lligada a un pal amb un cadenat. A partir d’aquí, aquest jove comença un llarg camí per intentar recuperar la bicicleta. Finalment es troba cara a cara amb el presumpte lladre, tot i que aquest afirma ser ara el legítim propietari de la bicicleta perquè la va comprar a un desconegut. Un fet, però, ho complica tot. El suposat lladre és d’Eritrea i quan la policia intervé per aclarir qui és el propietari de la bicicleta descobreix que el seu visat d’estada a Israel ha caducat. Aquest fet comportarà una situació dramàtica tant pel jove d’Eritrea, que és traslladat a comissaria, com pel propietari de la bicicleta quan veu com un fet aparentment banal té un desenllaç tant dur. La reacció final que té descriu la seva frustració pel que ha passat.

Un festival híbrid

La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival s’ha desenvolupat del 16 al 25 d’octubre amb sessions presencials a Badalona i Barcelona, i l’opció per primera vegada en la història de FILMETS de veure tots els curts participants, un total de 297, a la pàgina web www.festivalfilmets.cat.

Els guardons de FILMETS s’han lliurat aquest dissabte durant la Nit de les Venus, la gala de cloenda que s’ha desenvolupat al Teatre Zorrilla de Badalona i que ha estat retransmesa per Televisió de Badalona i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. La Nit de les Venus ha estat presentada per la periodista badalonina Lídia Heredia i per l’actor i també periodista Queco Novell. L’espectacle de la Nit de les Venus ha barrejat amb humor les temàtiques tractades pels curts de FILMETS amb la vibrant i preocupant actualitat informativa que estem vivint.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom