El Cryptshow Festival torna a proposar la “Poètica Coemeterium” al Cementiri de Sant Crist

Autor

Categories

Compartir

Ara fa dos anys, Marçal Font i Espí i Ferran Besalduch van ser els responsables d’inaugurar el primer recital poètic al Cryptshow Festival al Cementiri del Sant Crist de Badalona. Una vetllada a mitjanit on versos i relats curts sonaven entre tombes i panteons. En aquesta dotzena edició, tornen a apostar pel mateix format però amb dos dels poetes més reconeguts del moment: Núria Marínez Vernis i Martí Sales

Núria Martínez Vernis
En paraules del recentement desapareugt Màrius Sampere, la seva poesia “enginyosament profunda, es nega -com si res- a ser inclosa dins dels paràmetres convencionals. I així repta i rebutja, desafiant, previsibles núvols de tempesta, el parallamps de les regles establertes, la lògica pura, cartesiana, i, finalment, la tradició, sempre tèbia, el beneplàcit de les llums acadèmiques “. Va rebre el Premi Amadeu Oller i el Premi Literari Memorial Anna Dodas amb el seu primer llibre de poemes, ‘L’acròbata tampoc no en sortirà Illes’ (2000). Amb el segon, ‘Quantes mentides fan una sola veritat’ (2003) va guanyar el Premi Josep M. Lopez-Picó.

Martí Sales
Poeta, traductor, escriptor i músic, Sales és tot allò que té a veure amb la paraula. Codirector del Barcelona Poesia, va rebre els Premis Vila de Lloseta amb  ‘Huckleberry Finn’. De família literària, el seu avi oncle era Joan Sales autor d’’Incerta glòria’, ha debutat en narrativa i fent traduccions, sempre lligat a figures nodamericanes com Kurt Vonnegut. És, en definitiva, una de les veus imprescindibles per entendre l’eclosió poètica dels darrers temps a Barcelona.
L’activitat tindrà lloc aquest divendres, 6 de juliol, a les 22:30h, al Cementiri de Sant Crist de Badalona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,391FansAgradda
2,905SeguidorsSeguir
11,553SeguidorsSeguir

Autor

Compartir