El Correllengua 2017 arriba a Badalona dissabte 21 d’octubre

0
951

Un any més arriba el Correllengua a Badalona. Serà dissabte 21 d’octubre a la plaça de La Plana. A partir de dos quarts de cinc de la tarda hi haurà diverses activitats infantils, Contacontes Il·lustrats per part de Jordi Puig i Georgina González, batucada a càrrec dels Bufons del Foc, espectacle teatral amb Robert Gobern i un berenar popular.

Juntament amb el tradicional lema Llengua, Cultura i Llibertat, el Manifest és un element clau en tot Correllengua, i la seva lectura dóna cohesió i unitat a tots els actes que se celebren arreu del país. Se n’encarrega l’elaboració del text a una figura de prestigi que s’hagi significat pel seu posicionament en defensa de la llengua i la cultura. Enguany el manifest del Correllengua 2017, que també es llegirà dissabte 21 a la plaça de La Plana de Badalona, ha estat elaborat per la periodista i escriptora Núria Cadenes, pel seu reconegut compromís amb la llengua i amb el país.

El Correllengua 2017 a Badalona està organitzat per Òmnium Cultural, el Casal Antoni Sala i Pont i l’Associació Social i Cultural Alcalde Frederic Xifré. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.

Cada any el Correllengua busca el suport de les institucions locals per ajudar a la difusió dels valors associats al Correllengua. Així, nombrosos ajuntaments i consells comarcals aproven una moció de suport al Correllengua. A Badalona, la moció va ser aprovada en el ple municipal de juliol amb els vots de Guanyem Badalona, PSC, ERC, ICV-EUiA i Partit Demòcrata i Unió.

CORRELLENGUA

Des de l’any 1996 el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal.

El Correllengua va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirat en la Korrika del País Basc, amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es comença a fer al País Valencià i a partir del 1996 la CAL va agafar el compromís de portar el moviment a la resta dels territoris de parla catalana.

La CAL exerceix la coordinació del Correllengua al Principat i a la Catalunya Nord, en coordinació amb les entitats de cada territori, mentre que al País Valencià l’exerceix Acció Cultural del País Valencià (ACPV). A l’illa de Mallorca, el Correllengua no se celebra cada any, sinó que es va alternant amb l’Acampallengua. Des de fa uns anys, la coordinació a Mallorca va de la mà de l’entitat Joves de Mallorca per la Llengua.

El Correllengua té com a objectiu mostrar la vitalitat de la nostra llengua i cultura a totes les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen. Alhora, pretén implicar tothom en la seva defensa. En definitiva, una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, sense complexes i en positiu.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom