El Consorci Badalona Sud modifica els estatuts i aprova els comptes per garantir la seva viabilitat

Autor

Categories

Compartir

El Consorci Badalona Sud s’ha reunit de forma extraordinària aquest divendres per primera vegada en vuit mesos, després que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat hagi autoritzat l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat a fer-ho en aplicació del 155. La reunió, molt reclamada en els darrers mesos per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha servit per aprovar els comptes de 2016 i per modificar els estatuts del propi organisme, dos tràmits que s’havien convertit en imprescindibles per garantir la seva continuïtat. Amb l’aprovació dels comptes es permet ara desbloquejar una transferència de 5,1 MEUR de la Generalitat a l’Ajuntament per a projectes de salut i serveis socials, alguns d’ells gestionats pel propi Consorci. D’altra banda, amb la modificació d’estatuts es manté viu l’organisme més enllà del primer trimestre de 2018, quan els estatuts vigents fins ara fixaven com a data de finalització.
L’aprovació dels comptes del Consorci de l’any 2016 era un tràmit pendent des de l’any passat i era necessari fer per tal de poder desbloquejar la transferència de l’aportació de la Generalitat per garantir el funcionament de les ajudes socials que el govern municipal de Badalona atorga a través d’aquest organisme.

D’altra banda, tant l’Ajuntament com la Generalitat han renovat el seu compromís amb el Consorci Badalona Sud a través d’una modificació d’estatuts que fixaven en el primer trimestre de 2018 la finalització de l’organisme, després de més d’una dècada en funcionament. Els nous estatuts fixen ara una vigència “indefinida” del Consorci. L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha lamentat que la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol hagi “condicionat un ens tan important i l’hagi paralitzat posant en risc la seva continuïtat”. Sabater ha recordat que ja ho havia trasllat prèviament a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat: “Després ha reaccionat ràpid però no calia arribar a aquest punt”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,384FansAgradda
2,894SeguidorsSeguir
11,549SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir