El Col·legi Oficial Social demana la dignificació dels Serveis Socials Bàsics de Badalona

0
1203

El Col·legi Oficial Social de Catalunya ha emès un comunicat per expressar el seu recolzament a la denúncia realitzada per una treballadora social del Servei Bàsic d’Atenció Social número 6 de Badalona, on posa de manifest la situació límit que pateixen els Serveis Socials de la ciutat i, en concret, els del barri de Sant Roc.

Segons el comunicat, “ens trobem davant d’un cas extrem, totalment inacceptable, que serveix com un exemple més de la realitat precària, deficitària i de col·lapse que viuen els Serveis Socials de molts municipis de Catalunya per la manca de recursos humans i econòmics i per no prioritzar l’atenció social com un dels pilars de l’Estat del Benestar”.

Des de fa temps, el Col·legi alerten de la falta de personal, de mitjans i de l’obsolescència dels Serveis Socials, una situació que s’arrossega des de fa anys però que s’ha aguditzat davant l’allau de peticions d’atenció per l’impacte social de la pandèmia.

En aquest comunicat demanen tant a l’Ajuntament de Badalona com a totes les administracions implicades, més recursos i menys burocràcia i que es posin les mesures necessàries perquè els Serveis Socials funcionin de forma efectiva i les i els professionals que hi treballen puguin desenvolupar la tasca que els es pròpia amb les condicions adients per tal d’oferir una atenció de qualitat a la ciutadania.

Podeu llegir el comunicat sencer en aquest enllaç: https://www.tscat.cat/download/web/2022/Comunicat%20situaci%C3%B3%20SSB%20Badalona_gener2022.pdf

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom