El Centre de Badalona suma una desena de grans edificis buits

Autor

Categories

Compartir

Alguns estan deserts, com suspesos en el temps, però mantenint un exterior digne que enganya a primera vista; altres, igualment buits, han sigut aparatosament tapiats amb l’objectiu d’evitar-hi ocupacions, ni ha que són de grans empreses, com Correus o l’antiga Telefònica, d’altres de propietat municipal, com l’antic edifici del Mercat del Peix o privades com la Casa Busquets, a la Via Augusta. Entre tots conformen un ventall d’una desena d’edificis oblidats o en estratègica espera en ple Centre de Badalona, sabent-se com se sap que els blocs buits en aquests moments cotitzen a l’alça entre els grans inversors, després d’anys de crisi immobiliària. Els edificis “fantasmes” fa anys que estan tancats i barrats, en ple Centre de Badalona, tal com expliquem en aquest reportatge del TOT. Fora del Centre, la ciutat també té grans edificis tancats, esperant projectes des de fa anys. A la façana marítima troben l’edifici de la CACI, que hauria de ser el Museu del Còmic de Catalunya i que va ser remodelat, amb diners públics, ara fa gairebé 10 anys. Si parlem de masies, amb mans municipals, també podem posar d’exemple Ca l’Andal, a Bufalà, o la Torre Codina, a Canyet, per citar-ne només dos exemples. Un dels barris que presenta més cases desocupades, tot i que darrerament s’estan remodelant diversos edificis, és Dalt la Vila. Al Centre de Badalona, en només el tram que va des de Martí Pujol i fins al carrer d’en Prim, podem trobar una desena de grans edificis tancats des de fa molts anys. Un dels més grans és l’antic edifici de Correus, situat a la plaça Assemblea de Catalunya. L’empresa postal va marxar de l’edifici el maig del 2009 i es va traslladar a uns locals llogats al carrer Sant Ramon, al barri de Coll i Pujol. En un principi es va anunciar que seria un tancament temporal per fer-hi obres de rehabilitació però el 2011, Correus va anunciar la seva renúncia a remodelar l’edifici a causa de l’alt cost dels treballs necessaris. Ara fa tres anys, el 2015, en aquest espai va celebrar-se la Badalona Home Design. Aleshores, l’Ajuntament va intentar mantenir converses amb Correus per tal d’aconseguir un projecte per ocupar l’edifici, però tot va quedar en un calaix.

L’edifici de Correus serà remodelat pròximament

9 anys després del seu tancament, l’edifici serà remodelat. Segons ha pogut saber el TOT Badalona, Correus començarà les obres d’aquest edifici, de la plaça Assemblea de Catalunya, pròximament. Es tractarà d’una important reforma, ja que es vol instal·lar el nou model d’oficines de Correus. Aquest nou model s’ha dissenyat per millorar l’atenció i accessibilitat dels serveis postals als ciutadans, oferint-los un espai modern i amable on poder realitzar les seves operacions amb més comoditat i agilitat. Es tracta de passar d’una oficina postal tradicional a convertir-la en una botiga comercial, que porta per nom Tu Correus. Hi haurà una part d’autoservei on mitjançant expositors es posaran a l’abast dels usuaris una amplia varietat d’articles ordenats per àrees temàtiques, com embalatges ecològics, paquets pre pagats, telefonia i accessoris consumibles de papereria, llibres, jocs i un espai dedicat a la filatèlia i el col·leccionisme. Un canvi important serà també que els formularis pels enviaments els podrà fer el mateix client mitjançant una tauleta digital. Pel que fa als terminis, Correus confia que la licitació serà pròximament i els treballs puguin començar durant els mesos vinents.

L’antic edifici de Telefònica a Martí Pujol

Aquest edifici situat davant la sortida del metro de Pompeu Fabra, va ser la seu central de Telefònica a Badalona. Ara només queda una gran antena al seu terrat, que fa anys provoca les queixes d’alguns veïns que hi viuen a prop per l’alta radiació que podria provocar. Des de la sortida dels treballadors de l’antiga companyia de telèfons, l’edifici està buit.

L’antiga seu central de la Creu Roja de Badalona

Durant una pila d’anys, aquest antic edifici situat al carrer Barcelona, cantonada amb Martí Pujol, va ser la seu de la Creu Roja. En un cantó hi havia les oficines i en l’altra l’aparcament d’ambulàncies. L’agost del 2010, l’entitat va abandonar aquest edifici de lloguer. Des de llavors, està buit, tot i ser de propietat privada.

L’edifici del Mercat del Peix

Ara fa 8 anys tancava definitivament el Mercat del Peix, situat a l’Avinguda Martí Pujol. Feia anys que l’edifici presentava diverses deficiències i havia obligat a traslladar algunes de les oficines municipals que hi restaven. Des de fa llavors s’han produït alguns despreniments al mateix edifici, sobretot al carrer Arnús. Tot i això, l’edifici continua tancat i sense cap pla a la vista.

El Mercat Maignon espera la seva remodelació

El 31 de desembre de 2010 va tancar portes, després de més d’un segle de vendes. Els paradistes van marxar a la carpa de la plaça de les Puntaires conscients que tardarien molts anys a tornar-hi. Des de fa 8 anys el gran edifici resta tancat i tapiat. No hi ha cap projecte de remodelació clar, per part de l’Ajuntament. Mentrestant, l’edifici continua deteriorant-se, en ple Centre de Badalona.

Solvia posa a la venda la Casa Pere Busquets de la Via Augusta

Fa anys que la Casa Pere Busquets, de 467 metres quadrats de terreny i 190 d’edificació, està buit des de fa anys. Fins fa poc temps era propietat d’un agent immobiliari i ara està en mans de Solvia que l’acaba de posar a la venda. Al web, no s’indica públicament el preu de venda. La Casa Pere Busquets és un edifici modernista de Joan Amigó i Barriga i protegit com a bé cultural d’interès local. El permís d’obres va ser demanat l’any 1912 per Pere Busquets, fabricant de perfums i propietari de les Perfumeries Regia de Barcelona.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,383FansAgradda
2,893SeguidorsSeguir
11,549SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir