El 95% de les parelles que es casen a l’Ajuntament són de Badalona

Autor

Categories

Compartir

Cada dissabte al matí, la Casa de la Vila acull casaments civils. Hi ha dissabtes, que el Saló de Plens pot arribar a acollir fins a 6 o 7 enllaços en un sol matí. La imatge d’una plaça de la Vila plena d’arròs o confeti ja és clàssica durant els matins del cap de setmana. De fet, l’any passat, l’Ajuntament de Badalona va acollir un total de 221 casaments i aquest any ja s’han fet 131, una xifra que sembla que serà un xic inferior que el 2017. Des del canvi de govern, el passat mes de juny, només estan casant els 4 regidors de govern. Tot i que poden casar tots els regidors, també els de l’oposició, alguns electes no casen per decisió personal. Tot i això, si ho demanen els nuvis pot casar qualsevol regidor del consistori. De les 221 parelles, que van casar-se l’any passat a l’Ajuntament, 6 eren del mateix sexe, segons unes dades que han facilitat fonts municipals al TOT. Pel que fa a la procedència, el 95% de les parelles són de la ciutat i la resta de Catalunya. Al saló de plens s’han casat dues parelles de Madrid, però eren nascudes a Badalona.

Idioma, anells, música per decisió de la parella
Les parelles que es casen a l’Ajuntament poden triar l’idioma, català o castellà, poden triar portar anells o no i triar tres peces musicals que sonen durant la cerimònia, una que s’escolta quan entra la núvia, durant la signatura de les actes matrimonials i quan la parella surt del Saló de Plens. A més, el matrimoni pot triar la fórmula del consentiment, que pot ser simple amb un “si consento” o bé participativa amb una frase més afegida per la parella.

Quins tràmits s’han de demanar per casar-se a l’Ajuntament?

El tràmit més important e imprescindible a fer és anar al Registre Civil i dir que et vols casar i és allà on s’inicia el tràmit d’expedient matrimonial. Una vegada el jutge ha resolt favorablement l’expedient és quan l’Ajuntament de Badalona, juntament amb els DNI dels contraents i dos testimonis reserva la data de la cerimònia civil que s’oficiarà al saló de plens de la Casa de la Vila un dissabte al matí. El preu públic actual dels casaments civils a l’Ajuntament és de 135.01 euros si no són ciutadans de Badalona, si ho són tenen un descompte del 20% sobre aquest preu. Les persones que vulguin casar-se han de fer una mica previsores perquè normalment els dissabtes més propers ja estan reservats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,384FansAgradda
2,894SeguidorsSeguir
11,550SeguidorsSeguir

Últimes noticies

Autor

Compartir