El 48H Open House BCNés farà un homenatge a les dones arquitectes

0
947

En el seu desè aniversari, el 48h Open House BCN destaca les dones
arquitectes de la programació d’aquest any, on Badalona, un any més, tindrà un paper destacat. Els dies 26 i 27 d’octubre de 2019 s’obriran més de 200 edificis i més de 30 itineraris de Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí i Hospitalet. Aquest any, i com a novetat, El 48H OPEN HOUSE BCN ha seleccionat
10 dones arquitectes. Cadascuna d’elles és la representant d’una de les diferents seccions del Festival o d’un dels seus àmbits geogràfics. A Badalona serà Pepita Teixidor.

Qui és Pepita Teixidor? 

Pepita Teixidor inicia la seva carrera professional col·laborant en diferents estudis
d’arquitectura (Rosa Barba i Ricard Pié, Amador Ferrer i Joaquim Sabater, Bach-Mora, Clotet-Tusquets i Xavier Sust). L’any 1983 s’incorpora al servei de projectes urbans de l’Ajuntament de Barcelona (amb Oriol Bohigas com a delegat d’Urbanisme) i els anys següents exerceix de redactora de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme (amb Josep Lluís Mateo com a director) i col·labora amb la Campanya per a la Millora del Paisatge Urbà promocionada per l’Ajuntament de Barcelona. Paral·lelament, fa compatible aquestes activitats amb l’exercici liberal de la professió, amb obres com les noves oficines municipals de l’Ajuntament de Badalona El Viver o l’Escola Planes i Casals, de Badalona mateix (ciutat que participa al festival 48h Open House BCN des de l’any 2016).

Quins edificis podrem visitar a Badalona?

A Badalona, aquest any, podrem visitar diversos edificis. En concret l’edifici del Capitania Port de Badalona, l’Edifici de Bombers, El Viver i la Fundació Germina i l’Escola Planas i Casals. D’altra banda s’ha preparat diversos itineraris per Badalona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom