Donades a conèixer les guineuetes 2018 del món teatral badaloní

0
318

Com ja és clàssic, Amics del Teatre Zorrilla de Badalona, per celebrar el Dia Mundial del Teatre, organitza el dia 6 d’abril, a les 21h , al Teatre Zorrilla, la XX Nit de les Guineuetes, en la que es premien els millors treballs escènic –Teatre Música i Dansa- celebrats l’any passat, en la que també es pot fer entrega a alguna entitat o persona una guineueta de la que en poden ser mereixedores per la seva trajectòria en els arts escèniques.

Aquest any les guineutes adjudicades per la  directiva d’Amics del Teatre Zorrilla corresponents a l’any 2018, són per Jordi Arnal Campillo, tècnic municipal, és el veritable motor en l’organització de la Mostra de Teatre per alumnes d’Educació Secundària que es fa cada any a la nostra ciutat. Amb motiu d’un col·loqui organitzat per Amics del Teatre Zorrilla per parlar del teatre a les escoles, va sorgir la idea  d’organitzar unes jornades teatrals per als nois i les noies de Secundària. El projecte, acollit de bon grat per l’Ajuntament,  fou encarregat a en Jordi, que hi ha esmerçat  tots els seus esforços per aconseguir que la Mostra, cada any, sigui un èxit.
Helena Bayo Mendivil, directora de orquestra  nascuda a Barcelona, badalonina d’adopció i destacada per la trajectòria internacional en la direcció musical d’arts escèniques, dirigint sarsueles, òperes i ballets, El passat mes de gener va ser la primera dona en dirigir a l’òpera Sureyeva d’Istambul, precisament amb el ballet Don Quijote de Jules Massenet.
La Tresca i la Verdesca, és un grup de música per a nens i nenes i per a tota la família. Va oferir la seva primera actuació l’abril de 1998. Aposten pels espectacles de creació i per un repertori amb cançons de composició pròpia. L’any passat quant complien el 20è aniversari, van aconseguir el premi Enderrock de la crítica al Millor disc per a públic familiar amb  La nena dels pardals
Societat Coral La Badalonense, és l’entitat badalonina fundada l’any 1858, es l’entitat més antiga de la ciutat, creada arran les trobades d’un grup d’obrers, artesans, pescadors, corders i teixidors badalonins al cafè de Can Clarós l’any 1852 (avui desaparegut). L’any 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi i l’any passat, va celebrar els seus 160è aniversari amb un seguit d’actes d’indubtable qualitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom