El nom de Badalona recorre diverses ciutats de Catalunya, l’Estat, però també del món. El nom de Badalona és utilitzat en nombrosos carrers de ciutats i pobles de diversos països. Des de Madrid, Galapagar o Villa del Prado, a la mateixa comunitat madrilenya, a Córdoba o Villacarrillo a Andalucia, a Càceres, Extremadura o Xàbia, a València . Fora de l’Estat, trobem la plaça Badalona o una parada de busos, a Perpinyà o fins i tot els Estats Units, Street Badalona, apareix a diverses plaques de carrers de ciutats dels estats de Califòrnia, Las Vegas, Florida o Arkansas. A Catalunya, sense anar més lluny, nombrosos municipis tenen el nom de Badalona inscrits als seus carrers, com Barcelona, Argentona, Montgat, Masnou, Terrassa, Banyoles, Hospitalet de Llobregat, Igualada, Dosrius, Llinars del Vallès, Teià, Alella o Mollet del Vallès, on és avinguda, entre moltes altres poblacions. Aquesta setmana, des del TOT, hem volgut fer un recorregut pel món i explicar-vos on figura el nom de Badalona a les plaques de carrers.

El nom de Badalona, a Catalunya

Barcelona, la capital catalana, té 4.518 carrers, repartits en 1.300 quilometres. Badalona té un carrer al barri de Sants, just al costat de l’estació de Renfe. Es tracta d’un dels carrers més típics d’aquest barri barceloní, i que creua una part d’aquest barri, a la part més antiga de Sants. De fet, a Catalunya hi ha molts carrers amb el nom de Badalona, molts d’ells en municipis del voltant de la ciutat, com al Maresme, amb municipis com Montgat, Masnou, Argentona o Teià. En dos municipis catalans, Alella o Mollet del Vallès, Badalona serveix per donar nom a dues de les seves avingudes principals.

Badalona, a l’Estat espanyol

Sortim de Catalunya, i comprovem que el nom de Badalona també figura a diverses ciutats espanyoles. Sense anar més lluny, a Madrid, capital de l’Estat, Badalona té un carrer, força llarg, a la zona de Fuencarral. A la zona hi ha d’altres carrers amb nom de municipis catalans. Com a curiositat, a Madrid també trobareu una botiga de texans, a la carretera de Canillas, que porta per nom “Badalona Jeans”. En d’altres municipis espanyols, com Córdoba també trobem el nom de la ciutat, en aquesta ciutat andalusa, en un carrer amb forma de triangle. A Jumilla, a Múrcia, el trobem en un barri popular o a Villacarrillo, a Jaen, el nom de Badalona el trobarem en un descampat. A Osca, per exemple, el carrer Badalona està situat al polígon industrial del municipi on hi trobarem tallers mecànics i concessionaris de cotxes.

Badalona a la resta del món

A França, un dels indrets més emblemàtics amb el nom de Badalona és una plaça situada a Perpinyà. A més, el nom de la ciutat també dona nom a una parada d’autobús d’aquest municipi. Als Estats Units, però, es on trobem més noms amb el nom de Badalona, sobretot en carrers residencials. El trobem, entre altres, als estats de Florida, Califòrnia, Las Vegas o Arkansas. A la ciutat de Yorba Lionda, al comtat d’Orange a Californià, el nom de Badalona el trobem a un carrer residencial d’aquesta ciutat de 65.000 habitants. De fet, també trobem el nom de la ciutat a indrets dels Estats Units com Palm Desert, Punta Gorda o Hot Springs.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom