Creu Roja ha atès més de 8.000 persones en situació de dificultat al Barcelonès Nord

0
332

La situació d’atur de molts joves i col·lectius vulnerables, o l’empobriment de moltes famílies degut a la precarietat laboral, és una realitat que es vol canviar des de Creu Roja. La inserció laboral és un dels mitjans fonamentals per assolir l’apoderament i l’autonomia de les persones que es troben en dificultat socioeconòmica. Des del Servei d’Ocupació,  Creu Roja al Barcelonès Nord ha atès al 2018 un total de 261 persones, donant suport en la cerca de feina a aquestes persones amb dificultats d’inserció a través de cursos i formacions professionalitzadores, fomentant l’apoderament i treballant les seves competències. Aquesta atenció ha estat possible gràcies a la col·laboració de 34 empreses amb les quals s’han signat convenis de pràctiques i suport en la contractació.

Atenció a la infància i l’adolescència

Dins del projecte d’Èxit Escolar, de Creu Roja Joventut, 51 infants i joves d’entre 6 als 16 anys han estat atesos en un espai de tardes on es fa reforç escolar, s’ofereixen berenars i es treballen el hàbits saludables i higiènics, a les oficines de Santa Coloma de Gramenet. A més de l’atenció directa, desde Creu Roja Joventut es porten a terme també campanyes de sensibilització sobre temes diversos com l’assetjament escolar, o la violència masclista, entre d’altres. En total, al llarg de l’any s’ha sensibilitzat 908 infants i joves al Barcelonès Nord. Per als infants i joves hospitalitzats a l’àrea de de pediatria de L’Hospital Germans Trias i Pujol, des de Creu Roja Joventut es desenvolupa el projecte d’Atenció a la infància hospitalitzada, que es va iniciar al 2016. Al 2018 s’han atès en aquest servei 130 infants amb l’objectiu de fer la seva estància a l’hospital el més amena possible. Per això es va crear també l’espai de jocs i lleure de la Ciberaula, per on han passat un total de 865 infants. Entre tots els projectes dirigits a infància i joventut desenvolupats al Barcelonès Nord, s’han atès a un total de 1.635 persones.

Programa de Vulnerabilitat Energètica

Al 2018 s’ha engegat també un programa per donar suport a persones i famílies que, arrel de la situació de crisi socioeconòmica, es troben en situació de vulnerabilitat greu. El projecte pretén contribuir a la consecució i manteniment del benestar energètic a l’habitatge, mitjançant ajuts en el pagament de subministres o entregues d’electrodomèstics bàsics i, per altra banda, amb suport i eines en temàtiques d’estalvi, sostenibilitat i eficiència energètica a les famílies que reben aquests suports, mitjançant tallers d’assessorament energètic i d’economia domèstica. Un total de 12 famílies han obtingut aquest servei.

Línies a seguir al 2019

Aquest 2019, l’entitat està seguint una línia d’intervenció i atenció basada en els punts estratègics de CRE per al període 2019-2013, donant especial rellevància a la prevenció de la salut i la gestió de la malaltia, amb nous projectes d’atenció personalitzada dins d’aquest àmbit d’intervenció; promovent el retorn educatiu per a joves que van abandonar prematurament els estudis; així com acompanyant des del territori a sol·licitants de protecció internacional en la seva fase de preparació per a l’autonomia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom