Convocada manifestació contra el rebut de la llum

0
326

Prou d’una pujada constant del rebut de la llum. Aquest és un dels motius de la convocatòria d’aquesta manifestació capitanejada per la Federació Veïnal de Badalona, amb el suport d’entitats i tots els partits polítics amb representació municipal. La manifestació tindrà lloc aquest dimecres, 24 de novembre, a les 18:30h, a la plaça Pep Ventura i acabarà a la plaça de la Vila. En una roda de premsa, la FAVB va fer públic un comunicat sobre aquesta pujada de l’electricitat que reproduïm a continuació:

“Dia rera dia ens despertem alarmats per l’abusiu encariment del preu de la llum. Estem assumint les tarifes més altes de la història, malgrat la rebaixa de l’IVA que va aprovar el govern. En els vuit primers mesos l’increment del preu de la llum ha estat del 30%. A l’agost es va produir un increment del 46% interanual i del 9,1% respecte del mes anterior. Això ha empitjorat la situació de les persones en situació de vulnerabilitat, ha suposat un perjudici notable per a la majoria de la ciutadania, el comerç en general i les petites empreses. Són moltes les causes que dins de l’actual model energètic fan possible aquesta vulnerabilitat però destaca el sistema de fixació de preus, el conegut com a mercat marginal, el que remunera tota l’energia generada al preu de la tecnologia més cara que entra al sistema, independentment del cost real. Són els coneguts com a beneficis caiguts del cel i que suposa entre 800 i 1200 milions d’euros cada any. 

L’encariment de l’electricitat té greus conseqüències socials i també pot ser un obstacle important per a la recuperació econòmica i la transició cap a la sostenibilitat enmig de l’emergència climàtica.

És per aquests motius que les entitats i organitzacions veïnals socials i econòmiques de Badalona ens dirigim a la ciutadania per a demanarlos la seva col·laboració i participació en la campanya per a aconseguir un rebut de la llum just dins d’un model energètic transparent a mesura de les persones i de total respecte al medi ambient. Naturgy, Iberdrola i Endesa, l’oligopoli culpable d’aquesta situació, ens veurem a les vostres seus.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom