Confirmat un primer cas de coronavirus d’una persona que treballa a Badalona

0
40525

Aquest dimecres a la nit s’ha confirmat un primer cas de coronavirus a la ciutat. Es tracta d’una noia, de 23 anys, que treballa a Badalona. La dona està ingressada en un hospital de Barcelona. En les dues anàlisis realitzades han donat positiu en el coronavirus SARSCoV-2. Des del primer moment, el Departament de Salut ha activat el protocol habitual i un total de 17 persones, que van tenir contacte amb aquesta noia, ja estan en quarantena. El Departament de Salut ha confirmat quatre nous casos de coronavirus a Catalunya i s’arriba així als 28 positius en total. En tots els casos s’ha pogut trobar l’origen del contagi i tots estan en estat lleu.

Què puc fer per protegir-me?

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Qualsevol simptoma cal trucar al 061, abans d’anar a l’hospital. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom