Comencen les obres de reparació de l’escullera a Montgat

Autor

Categories

Compartir

El Ministeri d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) assumeix la reparació dels danys produïts pel temporal que el passat 1 de març va afectar fortament les platges del municipi i el Maresme. Concretament, el Ministeri destinarà 1,4 milions d’euros a una actuació conjunta a Montgat, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Gavà, per tal de recuperar les platges i les esculleres d’aquests municipis.

S’actuarà en la regressió de les platges i es repararà l’escullera.

En el cas de Montgat, la zona més afectada pel temporal va ser la de Montgat Nord. A tot el municipi les platges van patir una important regressió, i també van patir afectacions els accessos, l’escullera i les infraestructures dels serveis de platja.

Davant d’aquesta situació, l’Estat s’encarregarà, en primer lloc, de reomplir les platges afectades per la regressió amb sorra provinent del dragatge de les bocanes dels ports esportius del Maresme. Així mateix, l’Estat també assumirà la reparació de l’escullera, desmuntant-ne la part que es va ensorrar i reomplint els esvorancs i xaragalls dels passejos.

A Montgat les obres comencen el 16 de maig

A Montgat les obres de consolidació de l’escullera començaran el 16 de maig i es preveu que finalitzin la primera setmana de juny. La reparació de l’escullera inclou el tram des del Pàdel Marina fins a la riera Miquel Mata en una longitud aproximada d’uns 120 m. L’actuació no preveu la reconstrucció ni de la rampa ni de l’escala malmeses davant l’estació de Montgat Nord.

L’execució de les obres suposarà el tancament del passeig marítim a les zones afectades per la intervenció, espais als quals no hi podran accedir els vianants. A la platja, hi haurà abalisament de seguretat a determinades zones per facilitar el trànsit dels camions amb seguretat pels banyistes. La zona afectada per la intervenció és la platja de les barques, la platja de Can Tano, i les de la Riera en Font i Riera Miquel Matas. Els moviments dels camions amb pedres i runes es concentraran a la franja horària entre les 8 i les 15h dels dies feiners.

Finalment, l’aportació de sorra s’executarà a la fase final de la intervenció conjunta que tenen prevista al Maresme. A Montgat aportaran 5.000m3 de sorra en el tram comprès entre la Riera d’en Font i la Riera Miquel Matas.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom

La revista

Segueix-nos

17,859FansAgradda
3,214SeguidorsSeguir
11,820SeguidorsSeguir

Autor

Compartir