Comença la campanya d’estiu de donació de sang

0
338

Aquests dies s’ha s’activat la campanya d’estiu per animar-nos a donar sang abans de marxar de vacances o durant els dies festius. La  campanya es posa en marxa just després de l’onada de calor d’aquests dies, que ha reduït un 25% les donacions a Catalunya. El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè ens apropem a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya i sobretot als principals hospitals, on es pot donar sang cada dia matí, migdia i tarda.

Aquest estiu, #GIFvida

La campanya d’estiu té com a protagonistes els professionals del Banc de Sang. L’Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d’estiu d’enguany. Tant ells com l’equip del Laboratori d’Elaboració de Components Sanguinis, persones d’Atenció al Donant o part de l’equip de comunicació i promoció s’han convertit en la imatge d’uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest dels donants, i fer-los somriure. Els GIFs ja es poden buscar a Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang). A partir del 15 de juliol, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils tindrà l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials. A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana i estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d’altres, pels malalts de càncer. A Badalona, i obert tot

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom