Comença el reclutament de participants per un assaig clínic internacional de vacuna pel VIH

1
1194

La Fundació Lluita contra la Sida, amb seu a Badalona, i les Malalties Infeccioses,  en col·laboració amb BCN Checkpoint, ha començat el reclutament de participants per l’assaig  clínic MOSAICO, un estudi internacional de fase 3 per avaluar l’eficàcia de la vacuna preventiva  per VIH-1 del promotor comercial JANSSEN VACCINES & PREVENTION B.V. L’hospital Germans  Trias i Pujol serà un dels 7 centres a l’estat espanyol que participarà en aquest estudi aleatoritzat  amb doble cec i controlat per placebo que pretén reclutar 3.800 persones a tot el món, 250 de  les quals a l’estat espanyol. 

Els principals requisits per participar-hi són ser un home o una persona trans d’entre 18 i 60  anys, tenir sexe amb altres homes o persones trans, no tenir el VIH, i no estar prenent PrEP  (Profilaxi pre-exposició) ni tenir pensat fer-ho properament. A més, cal tenir disponibilitat per  acudir a les visites segons marca el protocol de l’estudi, que té una duració de 24-30 mesos.  L’administració de la vacuna es realitzarà a la unitat de VIH de l’hospital, mentre que el posterior  seguiment mèdic dels participants tindrà lloc a les instal·lacions de BCN Checkpoint al centre de  Barcelona.  

Per tal de facilitar la participació en l’estudi i el reclutament de participants, la Fundació ha  preparat el web socrecerca.com/soyinvestigación.com, en el qual les persones interessades  poden inscriure’s omplint un senzill formulari. A partir d’aquí, el personal de la Fundació  contactarà amb elles per informar detalladament sobre les particularitats de l’estudi i oferir la  possibilitat de participar-hi si compleixen els requisits. 

Context de l’estudi

El virus d’immunodeficiència humana tipus 1 (VIH-1) és un retrovirus que, si no es tracta, pot  progressar a la síndrome d’immunodeficiència adquirida (sida), que compromet greument el  sistema immunitari i pot posar en perill la vida humana. Es calcula que durant 2019 1,7 milions  de persones van contraure el VIH i 690.000 persones van morir per malalties relacionades amb  la sida. A més, 38 milions de persones viuen actualment amb el VIH. 

Dia internacional de la sida

El dia internacional de la sida és l’1 de desembre i enguany la Fundació Lluita contra la Sida i les  Malalties Infeccioses ha posat en marxa la campanya #laotrapandemia, que pretén conscienciar  la població sobre la importància de no abandonar la investigació ni el focus mediàtic sobre la  sida en temps de pandèmia de la COVID-19. El vídeo està disponible a https://youtu.be/KPVY

1 COMENTARI

  1. ¿Com pot ser que després tants anys de l’existència del SIDA encara no hi hagi vacuna?. En canvi, del COVID 19, en qüestió de mesos ja hi ha vacuna. ¡Quin miracle!. ¿No serà que la vacuna del COVID19 és, en realitat, la mateixa de la grip?. ¿O serà només un placebo?.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom