Cicle lletres i vins a Badalona

0
724

Biblioteques amb DO és un projecte de dinamització cultural a les biblioteques públiques de Catalunya que pren com a punt de partida la cultura del vi. Amb les DO vinícoles catalanes com a metàfora, es pretén posar de manifest que cada biblioteca és diferent en la mesura que ho és el territori en què s’ubica, perquè s’adapten i canvien en funció del seu entorn per poder oferir uns serveis més ajustats a les necessitats de cada lloc i de més qualitat. A Badalona s’han progamat dos actes.

Vinyes entre vitrines

Decumanus. Museu de Badalona

Dijous 18 de març a les 18.30 h

El món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans, centrat en l’herma Bàquica, una peça local relacionada amb el món del vi que es va trovar l’any 2017 a Baetulo. A càrrec de l’historiador de l’art Oriol Gasulla i la conservadora del Museu Municipal de Badalona Clara Forn. I amb la participació de Josep Coll, enginyer agrònom i productor del vi Orígens. A la Baetulo romana, l’activitat vinícola va significar un motor econòmic imprescindible en la transformació de la ciutat. Actualment, Badalona està situada en la DO Alella gràcies a la Masia Coll de Canyet que després de diverses generacions dedicades a la producció i venda de vi, el 2014 van aconseguir aquest distintiu amb el seu vi Orígens.

Tertúlia Tast d’Estrelles

Sala d’actes. Espai Betúlia

Dijous 25 de març, a les 18.30 h

Tertúlia amb l’autor Joaquim Molina, amb la participació de La Sargantana Cooperativa, que gestiona el projecte de plantació de vinyes entorn del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Tast d’Estrelles és una història inspirada en la família Raventós, en un Sant Sadurní d’Anoia dels anys trenta que comença a viure l’esclat comunista i anarquista.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom