Can Ruti posa en marxa la primera unitat de psiquiatria de portes obertes d’un hospital de tercer nivell

0
4715

L’Hospital Germans Trias presenta nou model d’atenció als pacients ingressats al Servei de Psiquiatria amb l’objectiu d’humanitzar l’atenció i reduir al màxim les mesures coercitives i les restriccions a les persones que pateixen patologia de salut mental.

Aquest model d’hospitalització és pioner a Catalunya i representa, d’una banda, una millora de la qualitat assistencial, ja que ajuda a millorar la funcionalitat, la condició física i la satisfacció de pacients i familiars durant el procés de l’hospitalització. D’una altra banda, també suposa una millora des del punt de vista ètic, ja que es basa en el respecte als drets i preferències de les persones, redueix la seva estigmatització, igualant el tracte al de la resta de pacients de l’hospital.

Aquesta posada en marxa es fonamenta en experiències de diferents  països del nostre entorn com Anglaterra, Australia, Suïssa i Alemanya que demostren que les noves formes d’hospitalització redueixen el nombre de conflictes, de conductes autolesives i de mesures restrictives tals com l’aïllament, la contenció mecànica i farmacològica, així com la medicació forçada. Implementar mesures per igualar el tracte dels pacients de salut mental als de la resta de l’hospital és una mesura que afavoreix la reducció d’un estigma i s’ha demostrat que té un impacte tant assistencial com social.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom