Can Ruti i el CUAP Badalona impulsen noves mesures coordinades per atendre les urgències

0
2901

L’Hospital Germans Trias i la Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord impulsen des d’aquest mes de juny un nou marc d’adequació de l’ús dels dispositius d’atenció urgent del territori. La posada en marxa el passat mes de novembre del Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), ubicat al CAP Doctor Robert de Badalona, va suposar un primer estadi d’aquesta coordinació, que ha permès esponjar les urgències hospitalàries de baixa complexitat durant el període d’hivern i d’epidèmia durant la Covid-19.

Ara s’implementarà un nou circuït d’atenció amb criteris consensuats que, gràcies a nous sistemes d’informació, permetrà als professionals dels dos dispositius estar en contacte per fer l’atenció en qualsevol dels dos dispositius en funció de la gravetat, indistintament del centre al que s’hagi dirigit l’usuari en un inici.

Actualment, el Servei d’Urgències de Germans Trias atén un elevat nombre de pacients amb nivells de priorització com “menys urgents” o “no urgents” , els quals, no només podrien resoldre’s en altres dispositius del territori com el CUAP Badalona, sinó que fins i tot seria recomanable per tal d’aconseguir més eficiència en el tractament dels pacients. El CUAP de Badalona pot resoldre, de forma immediata, problemes de salut aguts o aguditzacions de problemes de salut crònics de baixa i mitjana complexitat i la valoració inicial, estabilització i derivació de problemes complexos.

El criteri clínic del professional del triatge serà el que definirà en quin dispositiu s’ha d’atendre en cada cas, i prevaldre sobre qualsevol criteri establert. Aquesta acció directa de derivar, a més, anirà reforçada per un augment de la informació donada al pacient i acompanyant, si es tracta d’un pacient que en requereix.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom