Can Ruti comptarà amb un nou edifici modular de quatre plantes per combatre la covid-19

0
4833

El Servei Català de la Salut (Catsalut) iniciarà properament les obres d’un nou equipament sanitari ‘Icovid Compact’ annex a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Es tracta del primer dels cinc edificis d’aquestes característiques que s’han planificat en diferents hospitals del país i que Salut va anunciar que construiria el passat juliol. Són edificis que ja estaven previstos abans de la pandèmia però que ara donada la crisi sanitària es destinaran inicialment a combatre-la ja que estaran “nets” per poder atendre malalts amb el virus. El de Can Ruti tindrà 4 plantes repartides en 4.100 metres quadrats, i preveu estar llest en 18 setmanes.
Fonts del CatSalut han explicat que aquest és el primer dels 5 equipaments annexos a diversos hospitals catalans que ja estaven previstos abans de la pandèmia del coronavirus, però que ara s’aprofitaran per poder-la combatre. Al juliol es va anunciar la construcció d’aquests edificis al voltant de l’Hospital de Bellvitge, del Moisès Broggi, del Germans Trias i Pujol, del Parc Sanitari Pere Virgili i de l’Arnau de Vilanova amb previsió de començar els treballs a finals d’agost i finalitzar-los en 18 setmanes.
El CatSalut defineix aquests equipaments com a edificis polivalents per atendre diversos graus de la patologia covid, des de crítics, passant per semicrítics i aguts, en un entorn de treball pensat específicament per seguretat i confort tant per pacients com treballadors. És tracta d’un edifici amb circuits net i brut diferenciats, i això permet disposar de circulacions segures i espais de transferència on es realitzen els canvis d’EPI.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom