Can Ruti col·laborarà amb d·HEALTH per formar emprenedors en salut

0
507

Aquest mes de gener arrenca la 6a edició de d·HEALTH Barcelona, el programa impulsat per Biocat per formar futurs emprenedors i innovadors en el sector salut. Com a novetat, un equip d’aquesta edició farà per primer cop una immersió clínica a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, concretament en la Direcció Clínica de l’Àrea del Tòrax. Durant la seva estada, de vuit setmanes, els alumnes hi identificaran possibles necessitats clíniques no satisfetes i, amb la col·laboració dels tutors dels serveis de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, escolliran una d’elles per desenvolupar un projecte de negoci, i elaboraran un informe per a l’hospital amb les potencials àrees de millora detectades. D’aquesta manera, l’Hospital Germans Trias se suma a la llista d’hospitals col·laboradors del programa d·HEALTH Barcelona, que inclou també l’Hospital Clínic, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Guttmann i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.
L’Hospital compta amb una direcció d’Innovació amb un programa orientat a fomentar tant la innovació com l’emprenedoria entre els més de 3.000 professionals del centre. L’aposta pel programa d·HEALTH Barcelona complementa i completa l’oferta d’accions dirigides a promoure el coneixement en l’àmbit de la Salut, on destaquen programes com el Sapiens, el Talents i l’Avança, que ja han concedit ajudes a projectes de més de 100 investigadors i innovadors de la institució. “A l’Hospital Germans Trias tenim clar que la innovació ha de ser un eix estratègic clau i la participació en d·Health Barcelona és una gran oportunitat per canalitzar les inquietuds innovadores dels nostres professionals”, destaca Daniel Moreno, responsable d’Innovació de l’Hospital. “Hem de tenir present que la forma en la qual es relacionen els sanitaris entre si, així com la relació sanitari-pacient, canviarà ben aviat amb l’arribada de models d’innovació disruptius que afectaran de manera directa a la manera en què practiquem la medicina”, afegeix Moreno. Per la seva banda, Antoni Rosell, director clínic de l’àrea del Tòrax de l’Hospital Germans Trias, considera que “es tracta d’una oportunitat que segur ens permetrà trobar noves maneres per seguir oferint la millor assistència als nostres pacients”.

De l’hospital al producte
d·HEALTH Barcelona és un dels quatre únics programes europeus inspirats en la metodologia del biodisseny de la Universitat de Stanford. Els participants viuen dos mesos d’immersió clínica a hospitals per detectar in situ necessitats clíniques reals no resoltes susceptibles de ser convertides en nous productes o serveis. Al llarg del programa, experimenten un cicle complet d’innovació, des de la identificació de la idea de negoci fins al disseny i prototipatge d’una solució viable i la recerca de finançament. En paral·lel, adquireixen coneixements en medicina, desenvolupament de negoci i habilitats en design thinking i lideratge creatiu, amb més de 70 professors internacionals procedents de la pròpia Stanford, Kaos Pilot o empreses de Silicon Valley, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari
Introduïu aquí el vostre nom